У Чернівцях був великий бокс: УКРАЇНА-США

У Чернівцях був великий бокс: УКРАЇНА-СШАЧернівці стають великим боксерським містом. Недавно у нашій \”Панорамі\” проходили змагання між боксерами Франції і України. А 1 грудня зустрілися найсильніші у світі боксери США і України. Наші перемогли.
Матчева зустріч Україна – США гостювала у Центрі розваг «Панорама-Чернівці» і розпочалася з приємної церемонії нагородження. Перший віце-президент Федерації боксу України Ігор Гайдамак та технічний директор ФБУ Геннадій Вайнер нагородили головного наставника збірної України Дмитра Сосновського, якого днями назвали кращим у світі тренером з боксу 2011 р. Ігор Гайдамак вручив також Подяку від ФВУ почесному президенту обласної федерації боксу, нардепу Миколі Романюку та ювілейні медалі з нагоди 20-ліття ФБУ головному партнеру змагань – депутату Чернівецької міської раи Валерію Чинушу і керівнику компанії «Техно» В’ячеславу Добровольському.

Перед початком боксерських двобоїв вболівальники, яких зібралася рекордна для змагань з боксу у Чернівцях кількість, мали можливість насолодитися також показовими виступами юних гімнасток з обласної ДЮСШ.

Першими на ринг вийшли жіночі пари, яких було три. У першому двобої перемогу святкувала заслужений майстер спорту Тетяна Коб з Ковеля, а наступні два були за американками.

Перший чоловічий бій виявився і найбільш видовищним – у категорії до 52 кг Іван Страшний з Шипинців Кіцманського району та учасник І Юнацької Олімпіади-2010 Шоун Сімпсон продемонстрували настільки яскраві бійцівські якості, що рефері не наважилися віддати перевагу жодному з хлопців, присудивши нічию. Аналогічно судді оцінили і пару Гюндуз Гусейнов (Харків) – Тока Клан Клейрі. А після того, як Джордж Рінкон переміг Олега Неклюдова, американці відірвалися на два пункти і, здавалося, заклали надійний фундамент для загального успіху. Але у заключних трьох парах кращими були українці Дмитро Митрофанов (Чернігів), Сергій Мельник (Генічеськ) та Роман Капитоненко (Фастів), що забезпечило Україні підсумкову перевагу в одне очко.

Зазначимо, що збірна України виступала практично другим складом, адже героям нещодавнього Чемпіонату світу, на якому наші співвітчизники святкували командну перемогу, дали перепочити (до речі, майже всі перші номери збірної на чолі з кращим боксером Олімпіади-2008 Василем Ломаченком завітали до Чернівців в якості почесних гостей і активно вболівали за колег по команді). Хоча щодо таких боксерів, як срібний призер Чемпіонату світу Роман Капитоненко, термін «другий склад», напевно, не дуже підходить. Справедливості заради, слід сказати, що і збрна США виступала не оптимальним складом.

Головний тренер збірної США Кеннед Портер зізнався, що попри мінімальну поразку, вони перебувають у піднесеному настрої – мовляв, теплий прийом і супер гостинність буковинців переважили негативні емоції від невтішного результату.

Перший віце-президент ФБУ Ігор Гайдамак, у свою чергу, зазначив, що перегляд найближчих резервів для збірної вдався. І ще раз відзначив чудову організацію матчу, висловивши подяку губернатору Михайлові Папієву, під чиїм патронатом відбулися змагання, депутату міської ради Валерію Чинушу, який виступив у ролі головного партнера матчу Україна – США, голові обласної федерації боксу Віталію Бєляєву та партнерам федерації, які допомогли підняти ще вище буковинську організаційну планку.

Технічний директор ФБУ Геннадій Вайнер висловив захоплення тим, як провів свій бій буковинець Іван Страшний, спрогнозувавши, що з таким бойовим характером можна досягти значних висот у боксі.

У церемоніях нагородження, які відбувалися після кожного поєдинку, взяли участь, зокрема, титуловані боксери – олімпійський чемпіон і чемпіон світу Василь Ломаченко, чемпіон світу Олександр Усік, срібний призер Чемпіонату світу з боксу Денис Беринчук, нардеп Микола Романюк, депутат Чернівецької міської ради Валерій Чинуш, кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко, начальник облмолодьспортуправління Олександр Довганич, президент обласної федерації боксу Віталій Бєляєв та інші.

З Чернівців збірна США переїжджає до Івано-Франківська, де проведе другий матч проти України.

№ пари/ вага Ім’я, прізвище (територія, США) Ім’я, прізвище (територія, Україна) Результат бою Рахунок у матчі
1.

50 кг

Марлен Еспарза

(Хьюстон, Техас)

Тетяна Коб

(Ковель) ЗМС

0:3 0:1
2.

60 кг

Нітія Шерман

(Екрон, Огайо)

Олександра Федіс

(Ковель) МС

2:1 1:1
3.

75 кг

Шатікуа Хемінгуей

(Піттсбург, Пенсільванія)

Марія Бадуліна

(Київ) МС

2:1 2:1
4.

52 кг

Шоун Сімпсон

(Чікаго, Іллінойс)

Іван Страшний

(Шипинці) МС

1,5:1,5 2,5:1,5
5.

60 кг

Тока Кан Клейрі

(Провіденс, Род-Айленд)

Гюндуз Гусейнов

(Харків) МС

1,5:1,5 3:2
6.

64 кг

Джордж Рінкон

(Керролтон, Техас)

Олег Неклюдов

(Вінниця) МСМК

2:1 4:2
7.

75 кг

Ентуан Дуглас

(Саут-Іст, ФО Вашінгтон)

Дмитро Митрофанов

(Чернігів) МСМК

0:3 4:3
8.

91 кг

Джордан Шіммелл

(Гренд Репідс, Мічіган)

Сергій Мельник

(Генічеськ) МСМК

0:3 4:4
9.

+91 кг

ЛеРон Мітчелл

(Сан-Франциско, Каліфорнія)

Роман Капитоненко

(Фастів) ЗМС

1:2 4:5

 

За матеріалами сайту sportbuk.com

Нас приємно вразила підготовка боксерів з Буковини. Сьогодні могутньою школою боксу є село Шипинці, де тренером працює Іван Собко. Він вже підготував кількох майстрів спорту. Там є призери чепіонатів Европи серед юнаків. А разом із тренером Андрієм Грудеєм підготовлено члена збірної України Івана Страшного, який дав гідний бій американцю, дворазовому чемпіонові Америки, олімійцеві Шоуну Сімпсону.

peredplata