Ф\’юрі може заплатити Кличку за скасування матчу-реваншу 10 млн євро

Ф'юрі може заплатити Кличку за скасування матчу-реваншу 10 млн євроКоманда Тайсона Ф\’юрі розглядає можливість скористатися опцією в контракті, а саме заплатити Володимиру Кличку штраф і таким чином уникнути матчу-реваншу, повідомляє Sport.ua з посиланням на свої джерела

Матч-реванш був прописаний у контракті на бій у листопаді. У разі поразки від українця його організатором ставала команда Тайсона Ф\’юрі, і британець брав на себе зобов\’язання не проводити до цього бою жодних інших поєдинків. Порушення умов контракту спричинило б штраф для команди Тайсона Ф\’юрі, який у відсотковому плані залежав від гонорару британця з поєдинку в Дюссельдорфі. Ціна питання становить близько 10 мільйонів євро.

Судячи з усього, в команді Тайсона Ф\’юрі не впевнені, що матч-реванш складеться для британця так само успішно, як перший бій. Оплата такого значного штрафу – це серйозний фінансовий та іміджевий удар по команді чинного чемпіона. З іншого боку, це дозволить Тайсону Ф\’юрі проводити обов\’язкові захисти і навіть об\’єднавчі бої з чемпіонами за іншими версіями і таким чином при значно менших ризиках поразки компенсувати сплату штрафу.

Цікаво, що поки що в цьому питанні немає єдності в самій команді Тайсона Ф\’юрі. Саме тому затягується вирішення питання з датою і місцем проведення матчу-реваншу. Частина команди впевнена, що матч-реванш потрібно проводити в будь-якому випадку, тому що він принесе рекордні доходи (до 70 мільйонів євро). Опонуюча друга частина команди побоюється за результат протистояння, адже, на їхню думку, \”у Володимира Кличка не буде двох поганих днів поспіль дати боїв\”. Сам Тайсон Ф\’юрі схиляється до проведення матчу-реваншу, але не має однозначної позиції щодо цього. Це, зокрема, підтверджують його останні інтерв\’ю, в яких він робить заяви, які суперечать одна одній.

Очікується, що рішення про те, організовувати матч-реванш чи виплатити відступні, буде прийнято протягом тижня, адже для проведення повноцінної підготовки до бою і рекламної кампанії до нього потрібно не менше двох місяців.

Нагадаємо, Володимир Кличко 28 листопада в Дюссельдорфі (Німеччина) зазнав поразки від Ф\’юрі, втративши чемпіонські пояса за версіями Всесвітньої боксерської асоціації (WBA), Всесвітньої боксерської організації (WBO), Міжнародної боксерської федерації (IBF) і Міжнародної боксерської організації (IBO).

У грудні IBF позбавила Ф\’юрі чемпіонського пояса в суперважкій вазі за відмову зустрітися з обов\’язковим претендентом IBF.

Бій-реванш було заплановано на 7 травня, але потім було перенесено. Ф\’юрі хотів провести бій-реванш з Кличком в Англії, але, за даними видання, поєдинок пройде в Німеччині, можливо, на футбольному стадіоні \”Альянц Арена\” в Мюнхені.

peredplata