Дівчата з Чернівців та Сторожинця супроводжуватимуть футболістів на Євро-2012!

Дівчата з Чернівців та Сторожинця супроводжуватимуть футболістів на Євро-2012!До числа 20-ти переможців акції «Супроводжуй футболістів УЄФА ЄВРО 2012™» увійшли і дві представниці Буковини – 8-річна чернівчанка Інна Радевич та 10-річна сторожинчанка Єлізавета Репало.

Ця акція відбулася через через Мережу Шкіл Олімпійської освіти. Як повідомив куратор буковинської Мережі Шкіл Олімпійської освіти Ярослав Галан, механізм був запущений під час засідання Олімпійської академії в Києві, коли в регіони передали відповідні анкети.

Юним учасникам, які зволіли творчо поборотися за право супроводжувати футболістів під час виходу на поле в рамках Євро-2012, через вчителів фізкультури запропонували заповнити анкети для участі в акції та обрати один з двох варіантів участі:
– намалювати малюнок та написати коротку розповідь на тему “Мій активний відпочинок з батьками”
або

– прикріпити до анкети фотографію своєї Сімейної команди та написати розповідь на тему “Мій активний відпочинок з батьками”.
Протягом трьох місяців відбору було зібрано 5300 анкет з усієї України. З них журі обрало 20 щасливчиків, які супроводжуватимуть футболістів на матчі УЄФА ЄВРО 2012™.

Буковинськими лауреатами стали:

15. Інна Радевич, 8 років, м. Чернівці (ліцей №4, екс-ЗОШ №18, вчитель фізкультури – Микола Кочубей).

19. Єлизавета Репало, 10 років, м. Сторожинець Чернівецької обл. (учениця школи-інтернату, вчитель фізкультури – Світлана Репало).

Начальник відділу в справах молоді та спорту Сторожинецької РДА Сергій Москалюк сконтактував SportBuk.com з мамою сторожинецької лауреатки – Світланою Репало, яка є і вчителем фізкультури школи-інтернату, в якій навчається донька Єлізавета. Виявилося, що вони ще не знали про підсумки акції…

– Вітаємо вас з успіхом доньки!

– З яким успіхом?..

– А ви хіба ще не чули про підсумки акції «Супроводжуй футболістів УЄФА ЄВРО 2012»?

– Ні, ми ще не чули. Невже Ліза увійшла до числа 20-ти?!

– Саме так.

– (В трубку чути радісні крики – авт.). Вибачте, це Ліза почула, що стала лауреаткою, і не може стримати емоцій (сміється – авт.).

– Це ж ви долучили доньку до акції?

– Так, і не лише її. Я кожного року їжджу на науковий семінар по олімпізму, який провожять для представників шкіл, що входять до Мережі Олімпійської Освіти. У Києві нам рздали відповідні анкети – з розрахунку для учнів 1-5 класів. Але дітям мало бути станом на 1 червня 2012 р. не більше 10-ти років. Через це в нашому інтернаті більшість дітей 5 класу не змогли взяти участь в акції. Ті анкети я передала в наш ліцей (колишня школа №4), яка теж входить до мережі. Я знаю, що багато діток заповнили ті анкети. Наша Ліза на цю тему більше спілкувалася з батьком (Богдан Репало, працівник райвіськомату – авт.). Але, якщо чесно, мало сподівалися на перемогу, бо ж розуміли, що учасників зі всієї України буде дуже багато, тож ймовірність, напевно, така ж, як виграти в лотерею (сміється – авт.). Ми дуже раді і, можна сказати, примжно шоковані.

– Єлізавета буде супроводжувати футболістів, а батьки – її?..

– Думаю, тато буде супроводжувати.

Джерело

peredplata