На Буковині відзначили спортивних героїв

На Буковині відзначили спортивних героївЗа традицією, щорічно у січні кращі спортсмени року, їхні тренери, меценати та естрадні виконавці збираються разом, щоб вшанувати і достойно відзначити спортивні досягнення минулого року, подякувати спортсменам Буковини і їх наставникам за вагомі успіхи, рекордні показники та високі досягнення в різних видах спорту – як олімпійських, так і неолімпійських. Вже вдев’яте героїв минулого спортивного року на Буковині відзначили в рамках шоу-програми “Зірки естради – зіркам спорту”, яка відбулася в обласній філармонії. Із вдалим завершенням року зірок спорту привітав голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв.

Керівник крайової виконавчої влади відзначив кращих представників спортивної галузі області, подякував спортсменам за мужність, самовідданість, волю до перемоги, а їх наставникам – за наполегливу працю і батьківську турботу про своїх вихованців. Окремі слова вдячності Михайло Папієв висловив і представникам бізнесу, які допомагають розвивати спорт на теренах області.
В рамках шоу-програми “Зірках естради – зіркам спорту” нагороджено десятки кращих спортсменів Буковини за минулий рік, їх тренерів та меценатів. Голова облдержадміністрації Михайло Папієв вручив орден “За заслуги” третього ступеня головному тренеру футбольного клубу “Буковина” Вадиму Зайцю. За підсумками шостих літніх юнацьких спортивних ігор області з Олімпійських видів спорту та п’ятих літніх спортивних ігор молоді Чернівецької області серед видів спорту, які не входять до програми Олімпійських ігор, кубки отримали місто Чернівці – за перше місце, Новоселицький район – за друге місце та Сокирянський район – за третє місце.
Кращими командами області з ігрових видів спорту визнано футзальний клуб “Меркурій”, волейбольний клуб “Колос-Родничок”, бейсбольну команду “Соколи”. В індивідуальних номінаціях з ігрових видів спорту кращим футболістом минулого року став Руслан Гунчак, кращим футболістом-аматором – Ладік Мелконян, кращим футзалістом – Віталій Ткачук, кращим бейсболістом – Дмитро Рябцев. Звання найкращих обласних федерацій здобули федерації стрільби з лука, панкратіону та боксу. У номінації “Сильні духом” перемогу здобули Олександр Советов (шахи), Віктор Карп (настільний теніс), Сергій Бойчук (вільна боротьба), Валентин Георгеш (пауерліфтинг). В номінації “Олімпійські надії” нагороджено Степана Грекула (бокс), Марину Царик (легка атлетика), Володимира Бевцика (дзюдо).
“Найспортивнішими журналістами та телеканалами Буковини” стали Сергій Батюк – телекомпанія ТВА, Ігор Савчин – обласна державна телерадіокомпанія “Буковина”, Геннадій Сергеєв – телерадіокомпанія “Чернівці”. Кращими спортсменами за народною версією (завдяки голосуванню) визнано Наталію Чевку – боротьба самбо, Костянтина Ільїна – богатирське багатоборство, Євгена Мотовиліна – карате, Юрія Джавакяна – теніс, Олену Парнету – легка атлетика, Андрія Дорохова – стрільба з лука. До офіційної десятки кращих спортсменів області за 2011 рік увійшли Олександр Голяченко та Анна Беженар (панкратіон), Василь Лісютенко (карате), Юрій Черкалюк та Олександр Доскальчук (панкратіон), Тарас Мандрик (рукопашний бій), Ростислав Мокрій (рукопашний бій), Галина Матейчук (панкратіон), Ярослав Тарновецький (більярдний спорт) та Михайло Марандюк (складання шахових композицій). Офіційну десятку кращих спортсменів області за 2011 рік з олімпійських видів спорту склали Тарас Бибик, (легка атлетика), Олександр Борисюк (легка атлетика), Тетяна Дорохова (стрільба з лука), Микола Лабовський (легка атлетика), Олена Попович (велоспорт), Валентин Собко (стрільба з лука), Марія Чорногуз (стрільба з лука), Наталія Лупу (легка атлетика), Руслана Цихонька (легка атлетика) та Лідія Січенікова (стрільба з лука).

peredplata