Автоклуб «Буковина» підтримує рух «За безпеку дорожнього руху»!

Автоклуб «Буковина» підтримує рух «За безпеку дорожнього руху»!Програму профілактичних заходів на 2012 рік, спрямованих на пропаганду серед широких верств населення безпеки дорожнього руху, культури водіння транспортних засобів затвердили учасники звітної конференції Чернівецького обласного автомобільного клубу «Буковина».

Останніми роками автоклуб став серцевиною розвитку на Буковині автотехнічних видів спорту, який прогресує в області, проведення міжнародних, всеукраїнських, регіональних змагань з автоспорту. Етапи Чемпіонату України з гірських перегонів, автомотопробіги, змагання з автобагатоборства, міжнародне любительське ралі інвалідів на серійних автомобілях з ручним управлінням, організація параду раритетних автомобілів, інші ініціативи автоклубу вже увійшли в історію його здобутків.
Втім, масова робота по профілактиці безпеки дорожнього руху серед водіїв транспортних засобів, учнів загальноосвітніх шкіл — одна з статутних засад діяльності громадської організації. Цю роботу клуб здійснює у тісній співпраці з обласною організацією Всеукраїнської спілки автомобілістів. Минулого року члени автоклубу та спілчани організували на Заставнівщині у таборі відпочинку «Джерело» змагання серед дітей на знання правил дорожнього руху, майстерність водіння велосипеда. Разом з працівниками УДАІ УМВС України в Чернівецькій області подібний захід було проведено в дитячому таборі «Водограй», в таборі відпочинку «Зелені пагорби». У Вижниці з участю членів клубу відбувся міжрегіональний конкурс команд КВН-ЮІР.
Не менше цікавих профілактичних, агітаційних заходів на тему безпеки дорожнього руху заплановано і на нинішній рік. Вже в лютому буде проведено конкурс юних інспекторів дорожнього руху, в березні — традиційні змагання серед жінок-водіїв, приурочені Дню 8-го Березня на звання «Міс Авто-Буковина». В літній період автоклуб та спілка автомобілістів планують охопити якомога більшу кількість дитячих таборів змаганнями на знання Правил дорожнього руху та з велобагатоборства.
Учасники звітної конференції розширили спектр інтересів клубу, поповнивши його статут організацією змагань з картину. У квітні автоклуб стане організатором першого етапу Чемпіонату України з цього виду автоспорту.
Присутній на конференції Президент Асоціації «Техноспорт» Валерій Євдокименко зазначив, що сьогодні вже можна вести мову про появу на Буковині цілої інфраструктури автотехнічних видів спорту, які сприяють розвитку в регіоні туристичної, рекреаційної галузі. За його словами, уже є навіть спроби узагальнити цей феномен в наукових роботах студентів вищих навчальних закладів.
За пропозицією викладача автошколи спілки автомобілістів Володимира Пішка присутні вшанували оплесками патріарха буковинського автоспорту, багаторічного керівника обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів України Євгена Романова.

Своїми ініціативами в пропаганді безпеки дорожнього руху, популяризації автоспорту Євген Іванович закладав практичні основи автолюбительства в області— чи не наймасовішого захоплення буковинців, які люблять дорогу, колесо, кермо, і прямо чи опосередковано підтримують рух «За безпеку дорожнього руху!».
Анатолій Томків.

Джерело

peredplata