Росія купила матч з Іспанією: стала відома ціна

Російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровий в сьогоднішньому коментарі виданню «Гордон» заявив, що сума можливої покупки результату матчу 1/8 чемпіонату світу між Росією та Іспанією €75 млн виявилася на порядок менше, ніж він міг собі уявити.

«Я здивувався, коли почув, що матч Росія – Іспанія могли придбати всього за €75 млн. Мені здавалося, це має коштувати мільярди. Але, як з’ясувалося, це все бізнес.

Багато колег з опозиції почали мене критикувати, стверджуючи, що купити Іспанію неможливо. Однак Іспанію, їх короля ніхто і не купує. Гроші отримали гравці та інші члени іспанської збірної. Це насамперед бізнес і тільки потім якісь емоційні складові.

Процес покупки матчу дуже складний. Ним займаються спеціальні компанії, які вміють домовлятися з обома сторонами. Безумовно, це все незаконно. Але, на жаль, це норма для сучасного футболу.

Російському режиму потрібна підтримка, тому на покупку матчу вони ніяких грошей не пошкодували б«, – підкреслив Боровий.

На його думку, ФІФА не буде перевіряти інформацію про можливий продаж цього матчу

«З-за великого ризику посередники, можливо, отримали в кілька разів більше грошей, ніж збірна Іспанії.

Звичайно, якщо сильна команда програє слабкою – це не завжди означає договірний характер матчу. Але це дуже часте явище у футболі, щоб виключати можливість продажу даної гри.

І, по всій видимості, ФІФА не буде піднімати це питання. Їх чиновники не хочуть скандалу і, напевно, теж отримали компенсацію.

Продавати матчі – злочин проти вболівальників. Але це не більш парадоксально, ніж зростання товарообігу між Україною і РФ під час війни.

Бізнес робить можливими навіть неможливі речі«, – резюмував Боровий.

peredplata