На богатирському Кубку Центральної Європи Ільїн встановив рекорд світу

На богатирському Кубку Центральної Європи Ільїн встановив рекорд світуПеремогою чернівчанина Костянтина Ільїна завершився перший етап Кубку Центральної Європи з богатирського багатоборства (CENTRAL EUROPEAN CUP STRONGMAN) Chernivtsi Open 22.04.12 на Площі філармонії у столиці Буковини. У заключній вправі (шари) чернівецький богатир встановив рекорд світу!

Нагадаємо, прем’єрний для України етап Кубку Центральної Європи з богатирського багатоборства Chernivtsi Open відбувся завдяки патронату секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина.

Цей проект підтримали також готельно-ресторанний комплекс «Георг палац», який гостинно прийняв богатирів, представництво ТМ «Молокія», яке презентувало призи для богатирів та призерів конкурсів серед вболівальників, магазин «Ремікс», який забезпечив якісне озвучення, та інші. Екс-президент ФК «Буковина» Василь Орлецький встановив спеціальний приз (плазменний телевізор) для переможця у другій вправі (естафета). Цей приз дістався Костянтину Ільїну.

У перерві між вправами публіку розважали дівчата з групи підтримки «Максимум». А перед церемонією нагородження свої запальні пісні присутнім подарували красуні з шоу-групи «Вікторія».

Ведучим дійства був капітан команди квн «Торнадо-Люкс» Ілля Клим.

Завдяки медіа-патронату телеканалу «Чернівці» богатирські «баталії» можна було побачити в онлайні на chernivtsi.tv (пізніше на каналі «Чернівці» можна буде побачити і телеверсію змагань). Портал змагань – SportBuk.com. Співорганізатором змагань виступив обласний центр «Спорт для всіх».

Зазначимо, що чернівецький богатир Костянтин Ільїн виступив настільки переконливо, що після п’ятої з шести вправ став недосяжним для суперників. На запитання, чи буде виконувати шосту вправу, адже ж перемога вже «у кишені», Костянтин без вагань заявив: «Звичайно, буду виступати – мене ж публіка чекає!» І так виконав заключну вправу, що встановив світовий рекорд! Шари вагою 120 кг (з відстані 10 метрів), 140 кг (8 м), 160 кг (6 м), 180 кг (4 м) доніс і заклав на тумбу за 1 хв. 04,37 сек. Попередній рекорд, як повідомив головний суддя змагань Мілан Гамбергел (Словаччина) належав богатирю з Ісландії і дорівнював 1 хв. 10,64 сек.

Після змагань гості з інших країн в унісон дякували чернівецьким організаторам і відзначали високий рівень проведення етапу в Чернівцях.

Поляк Йожеф Томашевські зазначив, що є наполовину українцем (за батьком), тому знає непогано українську мову. У Чернівцях Йожеф вперше: «Мені дуже приємно, що Костянтин Ільїн запросив нас на чернівецький етап. Нам тут дуже сподобалось. Прийом – надзвичайно теплий. Нам сприяли, починаючи з кордону, коли ми казали, що їдемо до Ільїна. І дорогою нам все люб’язно пояснювали. Добрались ми без проблем сюди, хоч і їхали без карти України. Чернівці нам дуже сподобались, тому сподіваємось повернутися сюди ще».

Іржі Жалудек з Чехії непогано розмовляє російською: «Я навчався в той час, коли в школах ще викладали російську мову. Мій молодший товариш по команді російську не знає. Я вперше у Чернівцях. Це дуже гарне місто. Люди тут дуже приємні, гостинні. Якщо будуть ще міжнародні змагання і нас запросять, із задоволенням приїдемо!»

До слова, за попередньою інформацією, ще один етап CENTRAL EUROPEAN CUP STRONGMAN відбудеться у Чернівцях восени – також під патронатом Віталія Михайлішина.

***

CENTRAL EUROPEAN CUP STRONGMAN, CHERNIVTSI OPEN

(22.04.2012, Chernivtsi)

1. Костянтин Ільїн, Україна (Konstantin Ilyin, Ukraine) – 47,5

2. Франтішек Пірос, Словаччина (František Piros, Slovakia) – 31,5

3. Сергій Олеоленко, Україна (Sergiy Oleolenko, Ukraine) – 30,5

4. Радек Патак, Чехія (Radek Paták, Czech Republic) – 29,5

5. Йожеф Томашевські, Польща (Józef Tomaszewski, Poland) – 24

6. Грегор Куровські, Польща (Gregorz Kurowski, Poland) – 23,5

7. Петер Пужер, Словаччина (Peter Puszér, Slovakia) – 19,5

8. Іржі Жалудек, Чехія (Jiří ŽALOUDEK, Czech Republic) – 10

Джерело

peredplata