Буковинець Грекул – чемпіон України

 Буковинець Грекул – чемпіон УкраїниНа переможній для Буковини ноті завершився юніорський Чемпіонат України з боксу в Чернівцях – заключного дня змагань, 14.04.12, «золото» у категорії до 60 кг виборов Степан Грекул з Шипинців Кіцманського району.

Фінальні поєдинки на Чемпіонаті України з боксу серед юніорів, який відбувався протягом останнього тижня в місті Чернівці, у ФОК «Олімпія», розпочалися раненько, об 11:00, оскільки учасники, тренери й судді поспішали по рідних домівках відсвяткувати день Воскресіння господнього. Тому й настрій у всіх присутніх на змаганнях був піднесеним і в передчутті пасхальної неділі святковим, не зважаючи на перемоги чи поразки.

Нагадаємо, що Чемпіонат України в Чернівцях відбувся під патронатом депутата міської ради Валерія Чинуша, генеральний партнер змагань – готель «Буковина».

Як ми і передбачали, кращим боксером турніру став триразовий чемпіон України, дворазовий чемпіон Європи (Угорщина, Росія), призер чемпіонату світу (Казахстан), майстер спорту України Віктор Петров-молодший із Тернополя, який представляє СК «Епіцентр» і тренується під керівництвом МС СРСР з боксу Віктора Петрова-старшого та Заслуженого тренера України Анатолія Чумакова. Він у властивій йому індивідуальній манері яскраво, одноголосним рішенням суддів, переміг у фіналі вагової категорії 54 кг свого опонента Сергія Олексієнка з Херсонської області і був нагороджений пам’ятним кубком турніру за кращу тактико-технічну підготовку. Нагородження проводили Заставнівський міський голова Ярослав Цуркан та перший заступник Хотинського міського голови Микола Головльов, який вручив також боксеру з Тернополя пам’ятні боксерські рукавички із автографом Віталія Кличка. А ми ще раз згадаємо, що Віктор Петров провів на цьому Чемпіонаті України 5 боїв із п’ятьма перемогами, три з яких він закінчив завчасно.

А вся Буковина з нетерпінням чекала виступу у фіналі юніорського Чемпіонату України найперспективнішого молодого боксера області Степана Грекула (ФСТ «Україна», с. Шипинці Кіцманського району), що боксував у ваговій категорії 60 кг проти Дениса Песоцького з Чернігівської області. Із Денисом був пов’язаний невеличкий казус: його секретаріат змагань «приписав» до Чернівецької області, але пізніше «ваш покірний слуга» Альберт Комарі-молодший, суддя-інформатор Чемпіонату, вказав на помилку, і боксера «повернули» до рідної Чернігівщини J)

Суперники провели важкий, напружений бій. У перших двох раундах більшу кількість очок набрав Степан Грекул, що був особливо активним і точним у другому раунді, а вже в третьому домінував Песоцький. Та, на щастя для буковинських уболівальників боксу, очкового запасу, зробленого в перших двох раундах, Степанові вистачило для того, щоби перемогти в цьому поєдинку і вперше за свою шестирічну боксерську кар’єру стати чемпіоном України!!! (адже з різних причин – травми, необ’єктивне суддівство і т.д. – Степан раніше завжди зупинявся за крок від чемпіонського звання)

Окрім статусу чемпіона України з боксу серед юніорів 2012 року та відповідних грамоти й медалі (за результатом чотирьох переможних боїв на турнірі!) Степана Грекула за його досягнення в боксі було нагороджено також комплектом ліцензійної боксерської екіпіровки фірми Reyvel – офіційного виробника і партнера Національної Федерації боксу України. Нагородження провів почесний президент Чернівецької обласної федерації боксу, генеральний спонсор Чемпіонату України з боксу серед юніорів 2012 р. у Чернівцях, генеральний спонсор офіційної сторінки ЧОФБ на буковинському спортивному порталі sportbuk.com, відомий буковинський меценат і людина, безмежно закохана у спорт – Валерій Миколайович Чинуш.

Таким чином Чернівецька область завойювала на цих змаганнях золоту медаль та увійшла в число нагороджених на чемпіонаті областей. А це, на хвилиночку, далеко не всі області України… Окрім цього, Буковина в особі Степана представлена і в юніорській збірній України з боксу, причому його поїздка в липні до Софії, на Чемпіонат Європи 2012 р., є досить імовірною. Або майже вирішеною.

Про підсумки Чемпіонату України, статистику й аналіз виступу як буковинської, так і інших команд, про роботу суддівської колегії, а також інтерв’ю з представниками ФБУ, ЧОФБ та головного тренера збірної України з боксу серед юніорів читайте згодом тільки на нашому порталі, а точніше – на офіційній сторінці ЧОФБ на sportbuk.com, яку підтримує депутат Чернівецької міської ради, керівник готельного комплексу «Буковина» Валерій Чинуш.

Джерело

peredplata