Тренер збірної Франції про матч з Україною: ми скористалися слабкими місцями суперника

Тренер збірної Франції про матч з Україною: ми скористалися слабкими місцями суперникаТренер національної збірної Франції з футболу Лоран Блан впевнений, що перемога його команди над Україною в Донецьку в матчі другого туру Євро-2012 була заслуженою.

\”Думаю, що у нас була ініціатива з самого початку, і до кінця і в цьому переконає статистика матчу. Ми, дійсно, домінували в цій грі і ми взагалі набагато більше били по воротах, ми більше володіли м\’ячем\”, – сказав тренер. При цьому додав: \”Я сказав моїм футболістам у перерві, що треба бути більш сфокусованими, і вони це чудово зробили. Були, звичайно, моменти, коли Україна грала добре, але ми були кращими\”.

Блан розповів, що вони з гравцями ретельно проаналізували гру української збірної, побачили її слабкі сторони і змогли цим скористатися.

\”Ми багато раз дивилися гру Україна зі Швецією, і було відчуття, що після того, як українці пропустили м\’яч, вони можуть ще піднятися\”, – пояснив французький тренер.

\”Але ми намагалися після забитого м\’яча бути ще більш агресивними і грати ще більш активно, бо знали, що, коли українська команда втрачає м\’яч, тоді залишає особливо багато місця в лівій частині поля. Ми аналізували гру української команди – вони залишають багато простору в захисної лінії, і ми знали, що можемо це використати\”.

Блан також зазначив, що футбольне поле на \”Донбас Арені\” сьогодні було \”не в гарному стані\” після дощу і затримка матчу через погані погодні умови була неочікуваною.

\”У матчі з Англією ми досить повільно входили в свою гру, а цей матч показав, що ми можемо правильно показати свою гру на чемпіонаті, незважаючи навіть на погоду. Я вважаю, що треба дуже добре грати, щоб показати хорошу гру на такому полі\” – підсумував тренер французької збірної.

Нагадаємо, 15 червня в Донецьку на стадіоні \”Донбас Арена\” відбувся поєдинок другого туру групового раунду Євро-2012 між збірними України та Франції. Результат матчу виявився 0:2 на користь Франції. У підсумку французи потіснили українську збірну, змістивши її з першої позиції у групі D.

Блохін: після другого голу команда перестала грати

Головний тренер національної збірної України з футболу Олег Блохін грою зі збірною Франції в п\’ятницю, 15 червня, \”в цілому задоволений, але не все вдалося\”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на післяматчевій прес-конференції в Донецьку.

\”В цілому, я задоволений грою, але, напевно, не все вдалося виконати, про що ми домовлялися в якомусь плані\”, – сказав тренер.

При цьому він додав: \”Ну, і те, що я говорив: перемога над шведами нам ще нічого не гарантувала. Тому, якщо ми подумали, що ми вже у чвертьфіналі, напевно, зробили помилку\”.

Блохін підкреслив, що йому \”не сподобалося, що після другого голу команда перестала грати\”.

На його думку, у грі української збірної \”все пішло не так, коли прогавили контратаку, коли нам під ноги забили перший м\’яч, все перевернулося раптом, тим більше, нічого не віщувало такого, ну а крапку поставив другий забитий\”.

Тренер закликав журналістів, тим не менш, не сумувати і пообіцяв зробити висновки з програшу.

\”А що так сумно? Ну, програли ми, програли. Забули. У нас ще одна гра. Я розумію, що ми програли, що відповідальність на мені лежить\”, – сказав Блохін.

Помітивши деяку неквапливість в питаннях журналістів, він додав: \”Давайте хоч питання якісь, чому так сумно? Будемо розбиратися. А що робити, виходити мені на поле?.. Я розумію, засмутилися. От ви засмутилися, а я, напевно, стрибаю, танго танцюю?\”.

\”Після деякої іронії над собою ще раз акцентував, що звинувачує у програші команди тільки себе. \”Мене лайте, свистіть, а хлопці в чому винні? Вони віддавалися і билися, але не вийшло\”.

Джерело

peredplata