«Залізний хват» і кримський тріумф буковинських армліфтерів

«Залізний хват» і кримський тріумф буковинських армліфтерів21-22 вересня 2012 року в Ялті пройшов ІІ Чемпіонат світу з армліфтингу за версією «World Armlifting Association». Участь у змаганнях взяли й спортсмени з Буковини на чолі з президентом Чернівецької обласної федерації армспорту Маріусом Байкою, які змогли гідно представити наш край на цьому престижному чемпіонаті.

Загалом, із восьми буковинських спортсменів без здобутків не залишився ніхто. Представники Чернівецької області вибороли чотири призових місця серед юніорів: Іван Маковій – ІІ місце в категорії 90+ кг, Назар Білінський – ІІ місце в категорії до 90 кг, Ілля Боднарюк – ІІ місце в категорії до 70 кг, Юрій Шкурган – ІІІ місце в категорії до 70 кг. У змаганнях серед дорослих срібло дісталося Наталії Тарновській (ІІ місце до 60 кг).

Також усі призери здобули нові спортивні звання, виконавши нормативи майстрів спорту та майстрів спорту міжнародного класу. До того ж, нормативи МСМК виконали Ігор Унгурян (у категорії 90-110 кг) та віце-президент Чернівецької федерації армспорту Володимир Дорош (в категорії до 90 кг). А Сергій Борденюк підтвердив звання МСМК, завойоване раніше на Чемпіонаті України.

Довідка: армліфтинг – це підняття максимальної ваги однією рукою, тримаючи її за обертову ручку «Rolling Thunder» діаметром 60 міліметрів, яка сконструйована таким чином, що основне навантаження лягає на пальці спортсмена.

peredplata