Майстри ракетки гартують характер

Майстри ракетки гартують характер  Минулого тижня 27-30 вересня у ДЮСШ №1 м. Чернівці проходила першість міста з настільного тенісу. Участь у змаганнях брали юнаки і дівчата від 2003 року народження та молодші і до 1997 року народження та старші. Майже 120 спортсменів у чотирьох вікових групах виборювали нагороди.

Майстри ракетки гартують характер

Юні майстри тенісу з ДЮСШ №1, міськспортуправління та ФСТ «Спартак» демонстрували майстерність, якої досягли під керівництвом своїх тренерів, та вели безкомпромісну боротьбу за перемогу в своїх вікових категоріях.
Серед учасників було 7 кандидатів у майстри спорту (4 хлопці і 3 дівчини), десятки першорозрядників.
Змагалися юнаки і юнки у приміщенні для занять тенісом гімназії №4. І маленькі, і старші спортсмени своєю грою підтвердили, що Чернівецька школа настільного тенісу нині є однією із кращих в Україні. Вона уже нічим не поступається школам великих міст-мільйонників Донецька, Києва та Харкова. Щоправда, трохи відстає від Львівської школи. Хоча головний суддя змагань тренер Оксана Радівна Шкурей вважає, що останнім часом львівські тенісні команди поповнюються саме вихованцями чернівецької школи.
— Уже кілька молодих вихованців нашої ДЮСШ грають у Львові й виступають за Львівську область, — розповідає Оксана Радівна. – Там є значно кращі умови для занять тенісом, є відповідне фінансування. У Жовкві Львівської області проходять чемпіонати Європи. Але Чернівці не поступаються тим містам, де традиційно культивується настільний теніс. Спортсмени, які перші навички здобували у нас, тут ставали майстрами спорту, зараз виступають у столиці України, в Донецьку та Львові. Наші вихованці є й членами збірної України.
Незважаючи на проблеми та безгрошів’я, президент обласної федерації настільного тенісу Вадим Володимирович Нагола докладає максимум зусиль і коштів, аби забезпечити матеріальну базу для виховного і тренувального процесів.
На змаганнях у Чернівцях високий клас демонстрували вихованці тренерів Інги Петрівни Унгурян, Оксани Василівни Паламарюк та інших.
Чемпіонами у своїх вікових групах стали: серед хлопців і дівчат 1997 року народження і старших — Ростислав Довгань та Альона Тимчук; серед спортсменів 1998-2000 років народження — Андрій Репка та Олена Радевич; серед хлопчиків і дівчаток 2001-2002 років народження — Роман Кіндюк та Світлана Онеску.
Особливо звитяжна боротьба за перемогу велася серед найменших тенісистів — 2003 року народження і молодших. У фіналі знову зустрілися один із наймолодших учасників змагань, семирічний Максим Мельничук (тренер О. В. Паламарюк) та Олександр Аудіковський (тренер І. П. Унгурян).
Минулого року подібні турніри і першості міста виграв О. Аудіковський. Цього разу спортивна фортуна, підкріплена системною працею та ретельними заняттями, посміхнулася Максиму Мельничуку, який і здобув золоту медаль чемпіона Чернівців.
Серед найменших дівчаток чемпіонкою стала Юлія Федоровська.
В кінці жовтня команда юних тенісистів Чернівецької області візьме участь у престижних змаганнях всеукраїнського рівня — турнірі у Львові.

Петро Калита

peredplata