Чернівецькі олімпійці пікетують ратушу через житлові проблеми

Чернівецькі олімпійці пікетують ратушу через житлові проблеми9 жовтня чернівецькі олімпійці пікетували міську раду, де відбувається засідання виконкому.
Спортсмени нагадують чиновникам про покращення житлових умов, яке їм обіцяли до Олімпіади.

Учасник Олімпіади в Лондоні Микола Лабовський знімає однокімнатну квартиру. Там мешкає він, дружина та дитина.

– Сьогодні у міській раді розглядатиметься питання про покращення житлових умов спортсменів, – каже легкоатлет Микола Лабовський, – на минулому виконкомі в нашу адресу лунали невтішні для нас висловлювання. Мовляв, і без вас проблем вистачає. Є і пенсіонери, інваліди, афганці. Звичайно. Але вони ж не сьогодні з\’явилися. Їм і раніше треба було допомагати. А нас просто \”футболять\”. Ми для них як пусте місце. Нас ігнорують. Ми і до губернатора на прийом просилися — безрезультатно. Від спортклубу \”Гешко\” звернення надсилали — нічого. Ми хочемо, щоби ті члени виконкому, які вважають нас пустим місцем вийшли і сказали: \”Нам спорт не потрібен. Йдіть звідси. Ми не хочимо з вами говорити.\”
Але навіщо було обіцяти учасникам Олімпіади житло. Це було під час заходу \”Зірки естради — зіркам спорту\”. Щоби потрапити на Олімпіаду, потрібно готуватися. На це потрібні гроші. За рік до Олімпіади я продав свій бус, гроші на який назбирав завдяки президентській стипендії. Майже всі виручені за продаж кошти я витратив на підготовку. Це була така собі інвестиція. Стимулом була квартира…

Чемпіонка Європи, світу, учасниця Олімпійських ігор, багаторазовий призер Чемпіонатів Європи та інших змагань, лучниця Тетяна Дорохова теж власного житла не має.

– Вперше за тридцять років від Чернівців відібрали чотирьох спортсменів для Олімпіади, – каже Тетяна Дорохова , – дуже неприємно, що по приїзді з Лондона нас навіть не зустріли. Прилетіли до Києва. Квитків на потяг не було. Дістали квитки до Хмельницького, а звідти приїхала знайома людина, яка нас відвезла до Чернівців. Я живу у службовій квартирі, яку мені на користування надав Київ після ЧЄ-2008 року. Поки я стріляю — я там живу. Припиняю витсупи — мене \”попросять\”.

– На жаль, у міста наразі немає вільних квартир, – каже член виконкому Чернівецької міської ради Олексій Коломієць, – але ми не ставимо завдання виділити квартири відразу. Житлові умови мають вирішитися протягом двох років. Це цілком реально.

Джерело

peredplata