З 1,12 млн. грн., які ФЛАУ передала в регіони, Буковині не дісталося нічого

За 2009-12 рр. Федерація легкої атлетики України, виявляється, «передала в обласні федерації та спортивні школи легкоатлетичне екіпірування, екіпіровку для суддів, комп’ютери, оргтехніку на суму 1 120 000 грн.». Про це йдеться у відповідному звіті, розміщеному на сайті ФЛАУ.

Чернівецькій області чомусь нічого не дісталося. Принаймні, голова обласної федерації легкої атлетики Микола Малярчук стверджує, що за час його головування (з 2006 р.) лише одного разу ФЛАУ перерахувала обласній федерації 1000 грн., але це було ще у 2006 р.

А ще в інтернеті з’явилися дані щодо дозволу «на екіпіровку спонсорською формою фірми «NIKE» обласних федерацій легкої атлетики
згідно рішення виконкому ФЛАУ від 28.04.2012 та рішення виконкому ФЛАУ від 16.06.2012 (за підсумками зимового чемпіонату України 2012 року та підсумками підготовки до складу національної олімпійської збірної команди 2012 року)», згідно з яким семи територіям (Харкiвська, Днiпропетровська, м. Київ, Сумська, Запорізька, Донецька, Київська обл.) мали передати 240 сумок багажних, 204 сумки спортивні, 198 рюкзаків, 330 мішків для взуття, 780 пар шкарпеток, 132 комбінезонів без рукав і 84 комбінезони з рукавами. Нам невідомо, чи це екіпірування передали названим територіям.

Але, як бачимо, у цьому списку теж немає Чернівецької області. Як і багатьох інших територій. Чому? Якщо говорити про зимовий Чемпіонат України, Чернівецька область, будучи найменшою в Україні, посіла загальне 11 (!) місце (при тому, що виступало 15 спортсменів, а, приміром, за Харківську обл., яка посіла 2 командне місце, – 62). Підготовка до Олімпіади? Ще у 2011 р. дві буковинки – Наталка Лупу (800 м) та Руслана Цихоцька (потрійний стрибок) виконали олімпійський норматив А, а в олімпійському Лондоні область була представлена двома бігунами (Наталія Лупу – 800 м, Микола Лабовський – 10000 м). До олімпійської збірної входило 78 легкоатлетів. Пропорційно до чисельності населення (у нашій області проживає близько 900 тис. людей) цей показник (двоє олімпійців з легкої атлетики) також є позитивним. Хоча Бог з ним, з тим екіпіруванням (ті рюкзаки і сумки не грають такої великої ролі). Але з 1,12 млн. грн. щось могло дійти і до найменшої області, у серці якої (Чернівці) майже 10 років жив легендарний очільник ФЛАУ Валерій Борзов?.. Можливо, цим фактам і є якесь логічне пояснення, але нам наразі припустити це складно.

А тепер можна перейти і до теми майбутньої звітно-виборчої конференції ФЛАУ, на якій вперше за багато років, як видно з динаміки останніх подій, президентське крісло під дворазовим олімпійським чемпіоном може похитнутися.

Після Чемпіонату області з кросу та Чемпіонату області серед ДЮСШ 13.10.12 на стадіоні «Буковина» зібралися найактивніші члени обласної федерації легкої атлетики. І коли голова обласної федерації Микола Малярчук поцікавився у активу, чи підтримувати представникам Буковини «напівземляка» Валерія Борзова на виборах, присутні висловилися за підтримку змін у керівництві та політиці ФЛАУ…

Джерело sportbuk.com

peredplata