У 2012 році чернівецькі спортсмени виступили на Олімпійських іграх, 7 чемпіонатах Світу та 12 чемпіонатах Європи

Окрім того вони взяли участь в 134 національних чемпіонатах, 43 міжнародних, та 77 всеукраїнських турнірах з різних видів спорту. Трьом спортсменам міста присвоєне звання Майстер спорту міжнародного класу, 23 – Майстер спорту України, 119 – кандидат в майстри спорту і 110 – перший розряд.

Успішно на міжнародному та національному рівні виступили лучники Лідія Січенікова, Тетяна Дорохова, Валентин Собко, легкоатлети Микола Лабовський, Наталія Лупу, Тарас Бибик, Руслана Цихоцька, більярдист Ярослав Терновецький, спортсмени з рукопашного бою Тарас Мандрик, Ростислав Мокрій, панкратіону Галина Матейчук.

Збірні команди області на 87,7% укомплектовані спортсменами Чернівців. 4 спортсмени, (Лідія Січенікова, Татьяна Дорохова, Микола Лабовський, Наталія Лупу) узяли участь в Олімпійських іграх в Лондоні. В параолімпійських іграх в Лондоні брав участь легкоатлет Сергій Михайлов.
У вищій лізі виступають чернівецькі команди з хокею на траві та бейсболу. У першій лізі – футбольна команда «Буковина» і футзальна команда «Меркурій». В дитячих лігах України виступають 2 баскетбольних та 4 футбольних команди міста – повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata