На Буковині найбільша потреба у водіях ішвачках

Станом на 1 липня 2018 року в Чернівецькій області – 1403 актуальні вакансії. А це майже на 30% більше ніж липневий показник минулого року.

Необхідні кваліфіковані фахівці у різних галузях, зокрема у сфері послуг, сільського господарства, охорони здоров’я, освіти. Підприємствам, організаціям, установам області більше бракує спеціалістів саме робітничих професій.

«Зареєстровані безробітні можуть пройти професійне навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості і опанувати затребувані на ринку праці спеціальності», – зауважила директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Найбільше вакансій на Буковині є для водіїв автотранспортних засобів (65) та швачок (63). У десятці найбільш затребуваних нині професій – робітник з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва (39 вакансій), бухгалтер (30), кухар (27).

Серед дефіцитних спеціалістів – електромонтер, токар, слюсар, електрогазозварник тощо. Є нині потреба і у лікарях-педіатрах та вихователях. Затребувані також синоптик, агроном, інженер, фахівець з рекреації, державний виконавець, судовий експерт, головний державний інспектор.

Інформує Сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

 

peredplata