Міст в Атаках відкриють сьогодні для транспорту до 6 тонн

Міст в Атаках відкриють сьогодні для транспорту до 6 тоннМіст через Дністер у селі Атаки, який уже два тижні закритий для проїзду автомобільного транспорту, відкриють сьогодні, 18 квітня, близько 14.00. Рух відновлять для легкового автомобільного транспорту вагою до шести тонн.

Наразі дорожники виконують впорядкувальні роботи до запуску транспорту через переправу.

– Відновлюємо рух легкового транспорту в реверсному режимі, – повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах. – Згідно із висновками експертів із Києва, через міст пропускатимуть транспортні засоби вагою до шести тон. Окрім легкового транспорту, це можуть бути \”газельки\”, \”спринтери\”, думаю зможуть проїхати і \”Богдани\” залежно від наповнення, але керуємося висновками наданими фахівцями задля безпечного руху.

Великі автобуси пропускати через міст у Атаках не будуть. Там встановили габаритні ворота, щоб не міг проїхати великогабаритний транспорт.

Маючи висновки фахівців, дорожники уже ведуть підготовку щодо реконструкції моста, вирішують терміни виконання робіт та що потрібно зробити.

Скільки триватиме ремонт переправи наразі ніхто сказати не може. Область може залишитися із обмеженим автобусним сполученням через зруйнований міст в Атаках щонайменше півроку, а то й цілих два роки.

Ольга МАКСИМЮК

Джерело та світлина ВідІдо

peredplata