На Кіцманщині майже гектар земельної ділянки водного фонду повернуто державі

На Кіцманщині майже гектар земельної ділянки водного фонду повернуто державіГосподарський суд Чернівецької області задовольнив у повному обсязі позовну заяву прокуратури Кіцманського району в інтересах районної державної адміністрації до Давидівської сільської ради та фізичної особи-підприємця про скасування рішення сесії сільради, яким незаконно продовжено оренду водного об’єкта площею 0,8 га на 25 років. Вказаний об’єкт знаходиться за межами населеного пункту, а отже, сільська рада не мала повноважень розпоряджатися ним. Підприємця зобов’язано повернути земельну ділянку державі.
Крім того, прокуратура Кіцманського району провела перевірку в порядку нагляду за додержанням вимог Земельного, Водного кодексів України та інших нормативно-правових актів посадовими особами Малятинецької сільської ради.
«Встановлено, що працівники сільради допускали непоодинокі порушення. – розповідає прокурор Кіцманського району Михайло Івонча. – Зокрема, на жоден із об’єктів водного фонду не розроблено паспорт, який є обов’язковим при наданні в оренду. Також виявлені факти відсутності поновлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок, а без цього неможливо належним чином встановити актуальний на даний час розмір орендної плати за землю, що призводить до втрати коштів від здачі в оренду цих земельних ділянок».
Тож прокуратурою району Малятинецькому сільському голові внесено подання, за результатами розгляду якого притягнуто до дисциплінарної відповідальності одну посадову особу.

Gрес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata