Вибори на Буковині

Вибори на БуковиніХто і з ким піде до парламенту від Буковини?
Про це ми будемо намагатися розповісти виборцям.
У зв’язку з тим, що закон про вибори залишиться той же, який був досі, на Буковині знову буде 4 виборчих округи.
Ми вже писали про ймовірних кандидатів у Чернівецькому виборчому окрузі (м.Чернівці). Спробуймо спрогнозувати кандидатів на мандат по Бессарабії (Сокиряни, Кельменці, Хотин і Заставна).
Від блоку Петра Порошенка найбільш ймовірний кандидат —голова його партії у Чернівецькій області, він же голова партії «Наша Україна», він же керівник штабу НУ, а потім штабу Порошенка, він же екс-губернатор всія Буковини, він же Володимир Куліш. Зараз керує будівництвом Дністровської ГАЕС. Близький також до Дмитра Фірташа.
Має шанси. І немалі.
Його опоненти також не ликом шиті. Зокрема, ще раз може позмагатися на цьому окрузі колишній кандидат на мандат, а тепер радник міського голови Києва Віталія Кличка, кандидат економічних наук Богдан Баласинович. Минулого разу він йшов від «УДАРу», і тепер піде.
Шанси є.
Екс-мер Новодністровська Руслан Панчишин піде на вибори від ВО «Батьківщина» (можливо, від тієї частини, яка разом з Яценюком вийшла з політради партії). Руслан має шанси стати депутатом як ніхто інший. Його на Бессарабії знають як порядного політика і професійного юриста.
А ось ще один потенційний кандидат викликає подив. Це депутат Чернівецької обласної ради від Новодністровська, президент групи «Техно», мільйонер В’ячеслав Добровольський. Його може висунути на мажоритарний округ Олег Ляшко. А може й не висунути.
Шанси у Добровольського є.
Інші кандидати, яких буде добрий десяток, жодних шансів на виборах не мають.
Навіть всесильний поміщик бессарабський Козак та прокурор Банчук. Якщо, звісно, вони висунуться.

Петро КОБЕВКО

peredplata