На Буковині односельці митрополита УПЦ МП Онуфрія хочуть перейти в Київський патріархат (+відео)

На Буковині односельці митрополита УПЦ МП Онуфрія хочуть перейти в Київський патріархат (+відео)Після сіл Мілієве і Кибаки Вижницького району до Київського патріархату УПЦ забажала громада Коритного. Вона хоче, щоб богослужіння у місцевому храмі проводились тільки українською мовою, а молитви звершувались за українських військових які гинуть на сході країни від зброї агресора. Два десятки священників з різних парафій Вижниччини і Кіцманщини звершили молебен біля пам’ятного хреста в центрі Коритного за встановлення миру в Україні. Люди вносили пожертви, які передадуть на потреби армії.

Як повідомив місцевий активіст Георгій Колотило, вже зібрано 500 підписів односельців, які вимагають щоб релігійна парафія перейшла до УПЦ КП. «Але підписів буде набагато більше, бо процес переходу тільки розпочався»,- каже Колотило.

«Колективного листа надішлемо владиці Онуфрію, щоб нас відпустив. А якщо ні, то будемо воювати», – заявив місцевий активіст Колотило.

За тиждень-другий у селі проведуть загальні збори громадян, щоб остаточно оформити перехід до УПЦ КП.

Нагадаємо, владика Онуфрій, новообраний настоятель УПЦ МП народився в селі Коритному. Утім земляки відомого архієрея не підтримують політику МП в Україні.

Джерело: chv.tv

peredplata