Буковинський Москаль пообіцяв Луганщині світло та газ і чіткий кордон із \”ЛНР\”

Буковинський  Москаль пообіцяв Луганщині світло та газ і чіткий кордон із "ЛНР"Голова ОДа не триматиме міста і села, які хочуть у \”ЛНР\”.

Новопризначений голова Луганщини Геннадій Москаль розповів в інтерв\’ю ТСН.ua про свої перші дні на посаді та проблеми регіону, над якими працює обладміністрація.

Москаль зізнався, що в області накопичилося дуже багато проблем, і кожного дня він проводить \”локальні наради\”.

Зокрема, вирішується питання щодо територій та населених пунктів, де має вплив \”ЛНР\”, але де-факто вони лишаються на території, підконтрольній українській владі.

\”Ми повинні у Верховній Раді все це затвердити і змінити територію адміністративно-територіального розмежування, приєднати їх туди, куди вони хочуть, щоб це були суміжні кордони. Зараз взяли карту АТО, запросили Управління земельних ресурсів, кадастру і картографії, щоб не виявилося, що город в \”ЛНР\”, а будинок…\” – зауважив Москаль.

Друга проблема полягає у необхідності створення обласних лікувальних закладів. Зокрема, сьогодні, 24 вересня, провели нараду зі створення обласної лікарні, поліклініки, кардіологічного центру та інших обласних лікувальних закладів. \”Уся апаратура лишилася де? У Луганську. Будемо просити, щоб Міністерство з охорони здоров\’я зі своїх фондів закупило чи надало нам те, що їм приходить по гуманітарній допомозі\”, – наголосив Москаль.

Також в ОДА займаються закладанням у бюджет 2015 року пенсій, соціальних виплат, а також зарплат співробітникам шкіл та лікарень.

Водночас Москаль наголосив, що до зими Луганщина фактично готова: \”Зі світлом ми будемо, з газом ми будемо, з водою, з теплом будемо\”. Проте проблемою номер один є запаси вугілля, адже у регіоні деякі школи та медичні заклади отоплюються саме вугіллям.

Крім того, у регіоні необхідно перепідпорядкувати багато шахт, адже склалася ситуація, коли самі шахти перебувають на території, підконтрольній українській владі, а управління шахт з усією документацією лишилося у Первомайську, який перебуває під контролем бойовиків.

Також голова Луганської ОДА повідомив, що 25 вересня до них має приїхати заступник міністра палива та енергетики.

Дивіться фото: Москаль переодягнувся у військову форму і вже інспектує Луганщину

\”Ми думаємо, як би запустити резервну Сєверодонецьку ТЕЦ. Це державна власність, відповідно, потрібна команда міністру палива та енергетики виділити кошти і запустити (ТЕЦ, – ред.). Хай вона просто щось виробляє і дає у загальну енергетичну систему, але коли щось станеться… У місті Щастя ТЕЦ знаходиться у дуже ризикованому [положенні]. І там ця гора Весела. Там товариші не дуже контрольовані і не дуже виховані. Вони від цієї ТЕЦ отримували електрику і один блок вивели з ладу. Сьогодні у районі Трьохізбенки вони відкрили вогонь з автоматів, гранатометів і зеніток, без усякої причини обстріляли урядові війська\”, – розповів Москаль.

На останок голова Луганщини додав, що зараз кинулися ремонтувати мости та відновлювати інфраструктуру. \”Погодні умови не на нас працюють, на жаль\”, – зауважив він.

Нагадаємо, що Москаль очолив неспокійну Луганську область близько тижня тому. 18 вересня відповідний закон про призначення голови обладміністрації з\’явився на офіційному сайті президента.

Джерело

peredplata