Чернівецькій газеті\”ЧАС\” – 86 років!

2 жовтня чернівецькій газеті «Час» виповнюється 86 років Ще на початку минулого століття зародилася на Буковині газета «Час». Вона стала на захист українців і української ідеї. Кращі сини і доньки краю на шпальтах цього друкованого видання відстоювали свою націю, мову, культуру і територію.

Чернівецькій газеті"ЧАС" - 86 років!

Румунські загарбники ненавиділи «Час» і часівців. Вони не раз судили головного редактора Лева Когута. Вони хотіли знищити газету. Але не змогли цього зробити.

Російські загарбники, які прийшли на Буковину 28 червня 1940 року, першим ділом закрили газету, розгромили редакцію, а Лева Когута запроторили до в’язниці. Там його засудили до смерті через розстріл. Дивом вдалося врятувати редактора і вивезти до Австрії. А газета припинила існування. До 23 серпня 1990 року. Перший відроджений номер газети «Час» вийшов за 1 рік і 1 день до незалежності.

Тепер газета виходить і виходитиме завжди. Не люблять «Час» чиновники, негідники, терористи і російські фашисти на чолі з Путіним.

Закидали нас гранатами, били і судили. На сьогодні відбулося вже 57 судів над газетою. Але вона живе. Бо потрібна нації, потрібна простим буковинським людям.

peredplata