Відтепер чернівчани можуть їздити до Румунії без віз

Відтепер чернівчани можуть їздити до Румунії без візУ четвер, 2 жовтня, відбулося підписання Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії про місцевий прикордонний рух

Угоду підписали прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та прем’єр-міністр Румунії Віктор Понта в Києві.

\”Можу це назвати ще одним кроком до безвізових поїздок між громадянами України та країнами-членами ЄС. Тепер, відповідно до цієї угоди, майже півмільйона українців, які проживають в 30-кілометровій зоні на кордоні з Румунією, можуть безвізово їздити до Румунії і навпаки. Наші румунські друзі, відповідно до українського національного законодавства, можуть перетинати український кордон безвізово\”, – сказав Яценюк під час спільного брифінгу з Понтою та прем’єр-міністром Республіки Молдова Юрієм Лянке, пише УНІАН.

Яценюк нагадав також, що Україна зараз виконує план дій щодо безвізового режиму між Україною та ЄС.

\”Ми сподіваємося, що українці будуть безвізово їздити до всіх країн-членів ЄС\”, – сказав глава українського уряду. Яценюк також подякував румунському прем\’єру за те, що Румунія першою ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. \”Наша країна має сусідів, але я можу сказати, що зараз за цим столом сидять друзі\”, – сказав Яценюк.

Джерело

peredplata