Два працівники ВДАІ Буковини вночі тікали з хабарем (відео)

Два працівники ВДАІ Буковини вночі тікали з хабарем (відео)Два працівники чернівецького ВДАІ вночі втікали з хабарем.

Саме таку інформацію \”Буковинській правді\” надав Олег Ревега.

Вночі працівники Чернівецького ВДАІ на автодорозі Чернівці-Сторожинець вимагали від водія автомобіля хабара в розмірі 3 тисячі гривень. Про даний факт було повідомлено в Антикорупційно-люстраційну комісію ЧОО «Майдан» і її члени разом з незалежним журналістом та активістами оперативно зреагували, виїхали в м.Сторожинець та передали міліціонерам ці кошти. Коли громадські активісти включили відеокамеру та почали фіксувати всі події на відео міліціонери почали втікати на службовому авто зі спущеним колесом.

З ініціативи Антикорупційно-люстраційної комісії ЧОО «Майдан» почалася невідворотня боротьба з корупцією в правоохоронних органах Буковини. Комісія в рамках громадського об’єднання здійснює перевірку правоохоронних органів на предмет наявності чи відсутності хабарництва серед працівників міліції області. Метою такої перевірки є з’ясування того, чи виконуються на ділі заявлені новою владою гасла «жити по-новому», а саме: «Чи припинили працівники державних структур брати хабарі? Як новопризначені керівники викорінюють у підвідомчих їм структурах корупцію?»

Тепер можна стверджувати – міліціонери як брали, так і беруть хабарі. Головою Комісії було доручено одному із її членів, Ревезі Олегу Вікторовичу, провести необхідну роботу в цьому напрямку, попередньо зв’язавшись із журналістами місцевих ЗМІ та активістами. У разі виявлення будь-яких фактів хабарництва, негайно фіксувати їх, щоб можна було вчасно відреагувати і висвітлювати всі ці порушення законодавства. Цілком зрозуміло, що відповідне доручення не афішувалось.

29 вересня 2014 року близько 24-00 год. до О.В.Ревеги зателефонувала знайома особа, яка і повідомила йому про вимагання хабара працівниками ДАІ (прізвище міліціонерів Л. та К., д.н.з. службового автомобіля 0205). Чоловік заявив, що у м.Сторожинець працівники ДАІ у водія вимагають хабар у розмірі 3000 грн. Міліціонери погодилися зачекати та не оформляти будь-яких документів до тих пір, поки друзі не привезуть кошти з м.Чернівці. О.Ревега, не володіючи необхідною сумою коштів на момент звернення, вночі заклав в ломбарді деякі свої речі і отримав за це 2000 грн. (купюри були сфотографовані і їх номери переписані). Разом із журналістом та кількома свідками майданівці вирушили на місце події. Прибувши у м.Сторожинець, журналіст віддав в патрульному автомобілі 2000 грн. Цієї суми виявилося замало, і тому ще 1000 грн. була взята у водія авто і також передана міліціонерам. Весь процес торгів фіксувався на аудіо та відео засоби, частина яких додається до даної публікації. Після передачі хабара працівник ДАІ повернув водію назад документи на автомобіль.

Як тільки журналіст вийшов із патрульної машини, вона направилась на околиці м.Сторожинець. Машина із свідками та представником ЗМІ попрямувала вслід. Проїхавши кілька кілометрів, працівники ДАІ отримали попередження фарами з проханням зупинитись і почали пригальмовувати. Коли з автомобіля вийшов оператор з відеокамерою та намагався зняти всі події, що відбувалися, міліціонери доклали неймовірних зусиль, аби відірватися від переслідування. Ввімкнувши задній хід, вони врізались у бордюр, пробили колесо, і, викидаючи іскри від металу диска об асфальт почали втікати від активістів. Слід зазначити, що несправна машина, а також її неймовірна швидкість створювали аварійно-небезпечну дорожню ситуацію, і тільки чудом ніхто не постраждав.

Як з’ясувалося згодом, працівники ДАІ, які вимагали і взяли хабара, є одними з тих співробітників міліції, які, виявляється, формально перебували в зоні АТО. З цієї ситуації стає зрозуміло, що вже нова влада, на яку люди покладають великі надії, і яка здобула посади, омиті кров’ю українців, навіть таким ганебним способом намагається «відбілити» те, що вже «відбілити» неможливо, а це правоохоронні органи України. У людей викликає щире обурення ситуація, чому, в той час, коли сотні справжніх захисників України жертвують життям і здоров’ям, ці «вовки в овечій шкурі» мають змогу козиряти своїм формальним перебуванням в АТО, і під цим прикриттям продовжувати займатися ганебними справами, бо методи їх роботи не змінилися і «жити по-новому» вони не збираються.

Зазначимо, що Антикорупційно-люстраційна комісія неодноразово наголошувала на необхідності проведення люстрації всіх працівників правоохоронних органів, і в першу чергу, керівництва на рівні області. Заявлений випадок ще раз довів, що в силових структурах продовжують працювати люди, не гідні називатися правоохоронцями, бо вони перші ж і порушують закон і порядок. Також Комісія зверталася до Міністра МВС України п.Авакова А. з приводу сумнівного призначення на посаду обласного очільника УМВС в Чернівецькій області п. В.Зінченка. Комісія виступила проти призначення В.Зінченка на цю посаду. І дуже прикро, що таке звернення було проігноровано. Тому що серія корупційних призначень центральною владою в правоохоронних органах Чернівецької області вже почала приносити свої «плоди».

Виявлення фактів хабарництва в міліції не є обов’язком тільки Комісії. До цієї нелегкої боротьби має долучитися також вся громадськість Буковини. Без погодження з громадою ніякий міністр після Майдану не має морального права призначати осіб з сумнівною репутацією на ключові посади в нашій області.

Голова Антикорупційно-люстраційної комісії ЧОО «Майдан» Віталій КРИВОРУЧКО

Джерело

Від редакції: Прізвища хабарників є у люстраційному комітеті. Вже кілька днів це відео є в інтернеті. Але начальник міліції мовчить. Чому?

peredplata