Екс-головного лікаря пологового будинку №1 у Чернівцях хочуть поновити на посаді

Екс-головного лікаря пологового будинку №1 у Чернівцях хочуть поновити на посадіНагадаємо, медика звинувачували у численних службових зловживаннях

Звернення завідувачів основних підрозділів КМУ \”Міський клінічний пологовий будинок №1\” у Чернівцях щодо діяльності Дмитра Манчуленка на посаді головного лікаря цієї установи розглядає комісія, яку очолює секретар міської ради Ярослав Кушнірик.

Завідувачі відділень, представники трудового колективу міського пологового будинку №1 у своєму зверненні звертають увагу на те, що Дмитро Манчуленко на посаді головного лікаря лікувальної установи допускав численні службові зловживання, що призводило до порушення санітарно-протиепідемічного режиму, невиконання протоколів надання допомоги та різкого збільшення показників інвалідизації десятків жінок.

Зазначені службові порушення ще у вересні 2013 року розглядалися комісію Міністерства охорони здоров’я України, яка рекомендувала відсторонити Дмитра Манчуленка від виконання обов’язків головного лікаря. У грудні 2013 року було прийнято рішення не продовжувати контракт з Манчуленком Д. Г. та звільнити його з посади головного лікаря пологового будинку у зв’язку із закінчення строку контракту. Окрім того, за фактами, що носили ознаки кримінального злочину, було відкрито кримінальне провадження.

Однак Дмитро Манчуленко оскаржив розпорядження про своє звільнення з посади головного лікаря до суду. Шевченківський районний суд задовольнив його позов, Апеляційний суд Чернівецької області залишив це рішення в силі.

Як повідомляють у секторі інформації та зв\’язків з громадськістю Чернівецької міської ради, наразі відкрито виконавче провадження про виконання рішення суду щодо поновлення Манчуленка Д. Г. на посаді головного лікаря КМУ \”Пологовий будинок № 1\”. Завідувачі відділень, представники трудового колективу міського пологового будинку №1 вимагають не поновлювати Дмитра Манчуленка на посаді головного лікаря, оскільки вважають, що він не відповідає цій посаді за професійними та моральними якостями.

Джерело:ВідіДо

peredplata