На Буковині у Вижниці люстрували директора гімназії

На Буковині у  Вижниці люстрували директора гімназіїЗа зверненням вчительського колективу Вижницької гімназії у Чернівецькій області звільнили директора навчального закладу Лідію Калинич. Проти директора виступили 27 учителів гімназії з 34. Вони мали намір страйкувати, якщо їх вимоги не виконають.

– Прийняв рішення про звільнення директора, – розповів начальник відділу освіти Вижницької РДА Михайло Андрич. -. Спершу ми їй пропонували самій написати заяву на звільнення, а вона поставила вимогу, щоб дати їй повну вчительську ставку. Я викликав учителів. Коли вчителі віддали їй свої години (бо у гімназії мало годин), вона вже тоді захотіла йти з посади. А я тоді взяв і зачитав наказ про звільнення, який був підготовлений. Другого виходу не було.

З 9 жовтня в гімназії вчителі оголосили страйк. Вони мали бути присутні в класах, але не проводити уроки. Страйк мав тривати доти, доки директор не піде з посади.

– Ця історія тягнулася протягом місяця, – зауважив Михайло Андрич. – Мусив приймати рішення, бо 27 вчителів виступили проти директора, та ще й оголосили бунт. По статті, за якою звільнено директора гімназії, вона також не має права вчителювати.

Джерело

peredplata