Андрій Парубій: «Майбутній уряд має очолити Яценюк»

Сьогодні з журналістами Буковини зустрівся екс-секретар РНБО України Андрій Парубій, який йде на вибори до Верховної ради у команді «Народного Фронту». Він погодився з присутніми на зустрічі, що їхня команда дуже різна, бо поруч з досвідченими політиками (як Арсеній Яценюк, Максим Бурбак) у ній достойне місце займають і командири батальйонів: справді всі різні, але об’єднує те, що у найважчі для України часи всі були на барикадах, на передовій.

Цій команді, за словами Парубія, доводилося «вирішувати кризові питання – і на Майдані, і після Майдану – коли необхідно було стабілізувати економіку, коли країну розграбували, розпродали …Тоді, коли була порожня казна…, коли російські війська почали входити в Україну… Яценюк взяв на себе відповідальність та очолив уряд. У найбільш відповідальні дні ми не допустили дефолту, почали відроджувати армію, завдяки допомозі з-за кордону виділили кошти для армії. Наша команда – це люди, що формувалися на передовій як сучасна українська еліта, вона здатна взяти на себе відповідальність за все, що відбувається…

На думку Андрія Парубія, Народний Фронт стане основою парламентської більшості, а коли стоятиме питання обрання прем’єр-міністра майбутнього уряду, «кращого, як Арсеній Яценюк – немає. До нього довіра в десятки разів вища, ніж до будь-якого іншого політика чи управлінця»
Екс-секретар РНБОУ відповів на низку запитань. Серед інших – на запитання про свою відставку, коментувати яку він два місяці тому вважав «неприйнятним, коли в країні йде війна» :

peredplata