ВЧернівцях з’явилось 55 квадратних метрів вуличного мистецтва

ВЧернівцях з’явилось 55 квадратних метрів вуличного мистецтваВ Чернівцях близько 30 молодих митців створили 55 квадратних метрів «Урбан Галереї». Вуличне мистецтво прикрасило стіну за кінотеатром “Чернівці” та паркан по вул. Південно-Кільцева (завод Кварц). Таким став результат міжнародного проекту “Мистецтво заради змін”, котрий був реалізований в Чернівцях протягом 10-16 жовтня

“Урбан Галерея” – це серія робіт вуличного мистецтва, щосотворені руками молодих чернівчан разом із відомими українськими художниками. Більшість із молоді вперше малювали на стіні.
Нагадаємо, що з 10 по 16 жовтня в рамках проекту “Мистецтво заради змін”для креативних чернівчан був проведений тренінг щодо соціального мистецтва, урбан-активізму та стріт-арту. В результаті тренінгу учасники проекту створили “Урбан Галерею” і в трьох локаціях в місті Чернівці стали прикрашені яскравими картинами вуличного мистецтва з соціальним змістом.
Прохід за кінотеатром “Чернівці” поповнився одразу двома картинами. Відомий соціальний художник під псевдонімом Sociopathприсвятив свою роботу проблемі вживання наркотиків, закликаючи своїм творінням молодих громадян надихатися яскравими барвами життя, а не психотропними речовинами. Пройшовши трохи далі вздовж стіни, можна знайти і другу картину – казковий світлий витвір стріт-арт команди“KickitCrew” під назвою “Ефект протистояння”.
Найбільш масштабною є робота проекту “Урбан Галерея”, котраприкрасила паркан заводу Кварц, по вул. Південно-Кільцевій і стала кульмінацією проекту. В «Урбан Галереї» представлені роботи всіх учасників проекту. Молоді чернівчани, працюючи в групах, намалювали картини, кожна з яких присвячена гострим проблемам сьогодення, а саме: наслідки війни, в тому числі для матері, жінки, роль медіа у формуванні свідомості, показового патріотизму, впливу технологізації суспільства на виховання та розвиток дитини,спокою та осмислення буття задля позитивних змін, екології та ін.
Довідка: Тренінг “Мистецтво заради зміни” підтриманий “Молодіжним Європейським фондом”, реалізовується за сприяння Чернівецької міської ради, відділу охорони культурної спадщини в рамках розвитку громадянського суспільства та активізації молодіжного сектору в Україні.

peredplata