Обленерго, яке продано Росії, оголосило війну Чернівцям. ДОПОВНЕНО офіційною позицією Сбербанку Росії

Обленерго, яке продано Росії, оголосило війну Чернівцям. ДОПОВНЕНО офіційною позицією Сбербанку РосіїОбленерго на Буковині почало шантажувати мешканців Чернівців.

Директор Шекета обіцяє відключити від електрики водоканал. Приурочить цю подію виборам до верховної ради України. Мер Каспрук попереджає монополіста з чужої та ворожої для нас Росії, що він не має права використовувати політичні події в Україні для шантажу.

Ми нагадуємо, що обленерго продано російському олігархові, депутату Держдуми Росії Бабакову. Не виключаємо того, що кошти, які платимо за свою спожиту електрику, спрямовуються на фінансування терористів на сході України та російских солдатів, котрі убивають українців. Тому черговий раз звертаємо увагу влади, СБУ, прокуратури, міліції, самооборони, ГО\”Майдану\”, \”Правого сектору\” і всіх політичних партій. що у нас під носом орудує ворожа структура. Вона викачує гроші з українців і спрямовує на війну з нами. Може, досить?! Не забувайте, що у Чернівцях досі діє 5 філій російських банків. Серед них – агресивний \”Сбербанк Росії\”, котрий фінансує ведення війни проти України.

Досить! Патріоти України, ставайте на захист своєї Держави!

ГЕТЬ ОКУПАНТІВ З УКРАЇНСЬКОЇ ЗЕМЛІ!

Від редакції:Після опублікування цієї інформації ми отримали офіційну відповідь від прес-служби Дочірнього банку Сбербанку Росії. Подаємо її без змін

Доброго дня, шановна редакція!

У матеріалі «Обленерго, яке продано Росії, оголосило війну Чернівцям», розміщеному на вашому ресурсі за посиланням http://chas.cv.ua/20930-oblenergo-yake-prodano-rosyi-ogolosilo-vynu-chernvcyam.html, міститься неправдива інформація щодо Дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні.

Хотілося б звернути вашу увагу на те, що Дочірній банк Сбербанку Росії є українським комерційним банком, що здійснює свою діяльність згідно з ліцензією Національного Банку Україну, суворо в рамках українського законодавства. Перевіркою НБУ не виявлено жодних порушень з боку Дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні, які б привели до легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, або фінансування тероризму. Детальніше за посиланням: http://ua.sberbank.ua/press_releases/view/983/.

Дочірній банк Сбербанку Росії є поза політикою. Завдання банку – турбуватися про добробут клієнтів і співробітників, розвивати економіку України. Банк надає робочі місця більш ніж трьом тисячам українських громадян, клієнтами банку сьогодні є понад 900 тисяч українців і тисячі українських підприємств. Банк працює у штатному режимі, має міцний запас ліквідності, виконує свої зобов’язання перед клієнтами.
Просимо виправити неправдиву інформацію.
Заздалегідь вдячні.

З повагою,
Прес-служба Дочірнього банку Сбербанку Росії

Ще раз від редакції Нам би хотілося вірити у те, що пишуть з прес-служби Дочірнього банку Сбербанку Росії. Якби офіційна інформація з ВІКІПЕДІЇ не спростовувала прес-службу. Аби не бути упередженими, подаємо повну інформацію про Сбербанк Росії

Сбербанк Росії (рос. Сбербанк России; перекладається Ощадний банк Росії) є найбільшим банком Російської Федерації. Його активи складають чверть банківської системи країни, а частка в банківському капіталі становить 30%. За даними журналу The Banker (1 липня 2008), Сбербанк займав 33 місце за розміром основного капіталу (капіталу 1-го рівня) серед найбільших банків світу.

Кредитна організація, що носить назву Сбербанку Росії, була заснована 22 березня 1991 року на базі Російського республіканського ощадного банку.

Засновник і основний акціонер Банку — Центральний банк Російської Федерації (Банк Росії). Станом на 8 травня 2008 року йому належало 50%+1 голосуюча акція. Іншими акціонерами Сбербанку Росії є понад 273 тисячі юридичних та фізичних осіб, частка іноземних інвесторів становить понад 24%. Акції Сбербанку Росії котуються на російських біржових майданчиках ММВБ і РТС з 1996 року. Середній денний обсяг торгів акціями Сбербанку становить п\’яту частину обсягу торгів на ММВБ.

Сбербанк займає найбільшу частку на ринку внесків і є основним кредитором російської економіки. Станом на 1 лютого 2009, частка Сбербанку Росії на ринку приватних вкладів становила 50%, а його кредитний портфель відповідав 30% усіх виданих у країні позик. Сбербанк Росії має масштабну мережу філій. До 2009 року в неї увійшли 17 територіальних банків і більше 20000 підрозділів по всій країні.

Агентством Fitch Ratings Сбербанку Росії присвоєно довгостроковий рейтинг дефолту в іноземній валюті «BBB», агентством Moody\’s Investors Service — довгостроковий рейтинг депозитів в іноземній валюті 2Baa1 \”.

Міжнародна діяльність
Сбербанку Росії володіє дочірніми банками в Казахстані, Україні й Білорусі. При цьому, Сбербанк ставить за мету зайняти 5% частку на ринку банківських послуг цих країн. Згідно з новою стратегією, Сбербанк Росії планує розширити свою міжнародну присутність, вийшовши на ринки Китаю та Індії. В цілому планується збільшити частку чистого прибутку, отриманого за межами Росії, до 5% до 2014 року.

Сбербанк здійснює казначейські операції на міжнародному ринку та операції торгового фінансування, підтримує кореспондентські відносини з понад 220 провідними банками світу і бере участь в діяльності низки авторитетних міжнародних організацій, що представляють інтереси світового банківського співтовариства.

«Сбербанк Росії (Україна)» (повна назва Публічне Акціонерне Товариство «Дочірній Банк Сбербанку Росії») — це 100% дочірній банк ВАТ «Сбербанк России», що діє на території України, починаючи з 2007 року.[2][3] Регіональна мережа в Україні станом на 01.11.2010 склала 71 відділення. Станом на липень 2014 року загальні активи Сбербанку в Україні складали 41 млрд. грн., за їх розмірами банк входив в десятку найбільших банків України.[4]

У 2014 році в ході російського вторгнення в Крим та Схід України «Сбербанк Росії» став одним із об\’єктів громадської кампанії «Не купуй російське!» — руху з бойкоту російських товарів.
Критика[ред.

Сбербанк Росії — правонаступник системи державних трудових ощадних кас СРСР (ощадкас), все майно яких належало державі. В процесі лібералізації цін на початку 1990-х років держава і Ощадбанк фактично відмовилися від гарантій забезпечення вкладів громадян, в результаті відбулося їх обвальне знецінення, що викликало різке невдоволення населення. З 1996 року проводиться часткова компенсація втрат вкладників.
Фінансування терористів і сепаратистів в Україні

17 квітня Генеральнй прокурор України Олег Махніцький в інтерв’ю на телекані \”5 канал\” повідомив, що відкрито кримінальне провадження \”Сбербанк Росії\” за підозрою у фінансуванні акцій на Сході та Півдні країни[5]. Прес-служба заперечує свою причетність до фінансування терористів на території України[6], хоча у прес-центрі СБУ заявили, що Сбербанк в березні-квітні 2014 року перевів в готівку 45 млн гривень для фінансування терористів[7]. Після звинувачення у фінансуванні терористів приміщення банку було облите червоною фарбою в знак протесту проти фінансування терористів.
Санкції США та ЄС
У Вересні 2014 року в ході російського вторгнення в Крим та Схід України США та ЄС ввели третій етап санкцій проти ряду російських компаній з державною часткою власності, серед яких опинився і Сбербанк. Суть їх полягає у обмеженні доступу банку до ринків капіталу ЄС та США (заборона отримання кредитів).[8] Одразу на другий день після їх оголошення акції Сбербанку на Московській біржі знизились більше ніж на 1,5%.[9]

peredplata