Буковинські селяни зможуть продавати молоко та м’ясо на ринках

В наступному році селяни зможуть продавати домашню м’ясо-молочну продукцію на агропродовольчих ринках. Таке рішення в неділю, 28 грудня прийняла Верховна Рада України. Відповідний законопроект №1499-1 підтримали 310 народних депутатів України.

«Відповідно до внесених змін, селяни зможуть продавати м’ясо-молочну продукцію домашнього виробництва без якихось додаткових громіздких і коштовних процедур. Єдина умова: якість цієї продукції повинна бути підтверджена державною лабораторією ветеринарно-санітарної експертизи», – пояснює один з авторів законопроекту №1499-1, народний депутат Оксана Продан.

Таким чином вдалося попередити настання негативних наслідків в українському АПК.

«За оцінками експертів, близько 4 млн. домогосподарств в Україні задіяні у вирощуванні домашньої худоби. Введення заборони не лише суттєво знизило б їх доходи, але й призвело до зменшення пропозиції м’яса та молока і зростання цін на цю продукцію», – зазначила нардеп.

Тепер це питання зняте з порядку денного. Що важливо, рішення парламенту повністю відповідає угодам з СОТ та Європейським союзом і враховує інтереси українських селян.

peredplata