Буковинець став почесним консулом Австрії в Чернівцях

Буковинця Сергія Осачука призначили почесним консулом Австрії в Чернівцях. Відповідний указ уже підписав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

– Віримо, що діяльність австрійського представництва сприятиме налагодженню партнерських зв’язків, а також пожвавленню економічної співпраці нашого регіону з цією високорозвиненою європейською країною, – прокоментував своє призначення пан Осадчук.

Відкриття австрійського консульства в м. Чернівці стало можливим завдяки активній участі членів міжфракційного об’єднання «Буковина», повідомляє «The Chernivrsi Times».

Як відомо, одним з напрямків своєї роботи депутати «Буковини» визначили реалізацію програми «Буковина – це Європа».

У рамках цього проекту, депутати поставили собі завдання зберегти українське консульство в Сучаві (Румунія) та посприяти відкриттю консульств європейських країн в Чернівцях (Австрії, Литви та ін.).

Питання по роботі нашого представництва в Румунії вже вирішено.

МЗС України не буде його ліквідовувати (відбудеться реорганізація) і консульство в Сучаві продовжить свою роботу в 2015 році.

– Австрійське консульство в Чернівцях – ще один наш спільний крок вперед. В наступному році ми будемо працювати над тим, щоб на Буковині з’явилися консульства інших європейських країн.Це допоможе нашим людям вирішити візові питання, а також скоротити свої витрати. Частина бар’єрів зникне, відповідно це допоможе нам швидше інтегруватися в Європу, – підкреслила народний депутат, голова міжфракційного об’єднання «Буковина» Оксана Продан.

Нагадаємо, міжфракційне об’єднання «Буковина», куди увійшли парламентарі-вихідці з Чернівецької області, розпочало свою роботу в грудні поточного року.

Крім програми «Буковина – це Європа», члени об’єднання опікуються організацією належного транспортного сполучення між Чернівцями та Києвом (програма «Повернемо Чернівці в Україну»), а також працюють над реалізацією інших економічних та гуманітарних ініціатив, які будуть сприяти розвитку буковинського краю.
http://promin.cv.ua/news/2014/12/30/9705

peredplata