Кабмін надав гарантії для отримання кредиту від німецького Уряду на модернізацію водопостачання Чернівців

Кабмін  надав гарантії для отримання кредиту від німецького Уряду на модернізацію водопостачання Чернівців Рішення, які дозволяють залучити позику від німецького Уряду через Німецький державний банк розвитку KfW для модернізації системи водопостачання Чернівців, прийнято сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України. Про це повідомив міський голова Олексій Каспрук, який спільно з в.о. голови Чернівецької облдержадміністрації Романом Марчуком беруть участь у засіданні Уряду

Перше урядове рішення затверджує механізм передачі кредиту безпосередньо комунальному підприємству \”Чернівціводоканал\” та надає відповідні гарантії повернення кредиту. Другим рішенням затверджено склад Урядової делегації для участі у переговорах, Директиви делегації та її повноваження на підписання відповідних Угод з німецькими партнерами.
Підготовка проекту модернізації водопостачання Чернівців здійснювалася відповідно до Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів економічного і соціального розвитку України, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями.
Проект реконструкції муніципального водного господарства обласного центру та окремих прилеглих районів Чернівецької області розроблено міською владою та МКП «Чернівціводоканал» із залученням досвідченого міжнародного консультанта та за фінансової підтримки спеціального фонду Уряду Німеччини.
Техніко-економічне обґрунтування проекту виконав державний Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства. Зазначено ТЕО схвалено рішенням Уряду.
Проект модернізації водопостачання Чернівців – один із перших проектів, які реалізуються в Україні у рамках Муніципальної програми захисту клімату українсько-німецького міжурядового Фінансового співробітництва. Для його виконання залучається довгостроковий пільговий кредитний ресурс за рахунок отримання державних зовнішніх запозичень у сумі 17 млн. євро.

peredplata