Максим Бурбак: «Не дозволимо олігархам грабувати Буковину!»

Максим Бурбак: «Не дозволимо олігархам грабувати Буковину!»Народний депутат України Максим Бурбак цього тижня працює у своєму окрузі на Бессарабії. Також активно впливає на соціально-політичні процеси на Буковині. З огляду на те, що у Чернівецькій області уже довгий час нема ні голови, ні його першого заступника, народний депутат змушений докласти багато зусиль, аби люди не відчували безголів’я.
Планами своєї роботи Максим Бурбак поділився з редакцією газети «Час».

— Важливу для області та України проблему порушили податківці, — каже народний депутат України. – Вони виявили несплачених податків у «Чернівцігазі» на суму 37 млн. Олігарх з Відня захвилювався. А його адепти на місцях почали атаки на податківців та їхнього керівника Михайла Сеничака. Ставлю їх до відома: не вдасться вам обманювати і грабувати Україну! Ми захистимо податківців і наші державні інтереси. Бо правда — на нашому боці. Більше того, я вважаю, що Сеничак на сесії облради порушив дуже серйозну проблему газових мереж, які привласнило собі підприємство Дмитра Фірташа «Чернівцігаз». Люди за свої кошти ці мережі встановлювали. Вони є власністю громад, а не олігарха. У Чернівцях ця проблема також актуальна. На початку панування регіоналів у міськраді другу гілку газогону ні з того, ні з сього «подарували» Фірташеві. Зараз будемо повертати місту.

А якщо «Чернівцігаз» запропонує сприятливі умови для користування нею, то місто може з цією фірмою укласти угоди. Якщо інша фірма, навіть з іншої області, запропонує кращу вигоду, то будуть угоди з нею. І таким чином ми позбудемося газового диктату. А разом з цим можемо добитися здешевлення газу за рахунок газових мереж і його транспортування. Після того, як другу гілку міського газогону буде повернуто громаді, це стане добрим прикладом для наслідування у селах Буковини, де громада своїми силами і за свої кошти прокладала газові мережі, а Фірташ за безцінь їх привласнив.

Отож газова проблема у Чернівцях має перспективу для позитивного вирішення на користь громади, а не олігарха.

Далі Максим Бурбак вважає, що обласна рада мусить закласти кошти у бюджеті для вирішення проблеми трансляції місцевих телевізійних каналів на Бессарабії. Зокрема, у Сокирянському, Кельменецькому, Хотинському районах і у Новодністровську. Там необхідно встановити ретранслятор. В умовах ведення інформаційної війни в Україні ця проблема повинна бути вирішена негайно.

peredplata