Чернівецький герой під Дебальцевим зупинив атаку ворога, кинувшись під танк

Чернівецький герой під Дебальцевим зупинив атаку ворога, кинувшись під танк37-річний Олександр Зозуля з Чернівців зупинив атаку ворога під Дебальцевим, кинувшись під танк. Убивча машина проїхалася по тілу чоловіка. Численні травми, зламані ребра та зірвана шкіра. Боєць годину пролежав під танком, проте вижив, ідеться в сюжеті ТСН.

37-річний боєць з Чернівців разом із Мукачевським батальйоном відбивав атаку ворога під Дебальцевим. Захищаючи позицію під селищем Cанжарівка, Сашко опинився у пастці. Він годину пролежав під танком. Саме це дало змогу українським артилеристам підбити ворожу машину.

З-під танка Сашка витягнули побратими. Ноги та внутрішні органи, на щастя, вціліли, а от ліву кінцівку буквально перемолола гусениця.

\”Я був повністю наполовину під танком, спасло то, що там сніг був і я трошки продавився під сніг. Бронежилет і каска врятували. Я все відчував, таке відчуття, ніби попав в м\’ясорубку\”, – згадує боєць.

З поля бою бійця доставили до лікарні в Артемівську, далі був Харків, потім Київ. У столичній Феофанії поранений лікується вже другий тиждень.

Навіть прикутий до ліжка, Сашко намагається відволікатися – переглядає фотографії з фронту, згадує побратимів та зізнається, що готовий повернутися на війну знову.

Після візиту міністра оборони та президента до Харківському шпиталю пораненому пообіцяли державну нагороду, на неї, каже Олександр, чекає, проте більш за все чекає на мир.

peredplata