У мера Каспрука з’явився \”новий\” Бешлей?

У мера Каспрука з’явився "новий" Бешлей?З інсайдерських джерел стало відомо, що Чернівецький міський голова Олексій Каспрук планує призначити радником з питань інноваційного розвитку та житлово-комунального господарства депутата міської ради Андрія Шалєєва.

Відкриті джерела дозволяють перевірити, хто ж цей інноватор. Андрій Шалєєв займається підприємницькою діяльністю, член партії Блок Петра Порошенка, в міській раді не входить до жодної фракції. Разом з тим, знавці чернівецької підкилимної політики вважають Андрія Шалєєва людиною наближеною до Олексія Павловича, бо, по-перше, Шалєєв переміг на його вотчині – 17 окрузі 26 жовтня 2014 року, а, по-друге, ідея Шалєєва з електронним проїзним квитком одразу ж була підтримана міським головою.

Чи не забагато заслуг для молодого депутата? А може в такий спосіб, поки в Києві порошенківці та народнофронтівці чубляться, у Чернівцях намагаються вдихнути життя у коаліційну угоду між цими партіями?

За кілька місяців роботи Шалєєв справляє враження хоч і не достатньо тертого, але вже амбітного депутата. На сайті міської ради сторінка «Депутатські новини» рясніє щомісячними депутатськими звітами, привітаннями чернівчан із святами та іншими публічними реверенсами перед громадою. За неповних чотири місяці депутатства Шалєєв «настрочив» більше як 50 депутатських звернень. Здебільшого депутат «виносив мізки» Департаменту житлово-комунального господарства міськради питаннями ремонту доріг, освітлення міжбудинкових проїздів, встановлення каналізаційних люків, прибирання території.

Якщо у звітах і справді відображено все, чого він спромігся досягти, то про таких у мультику казали, що у нього «есть по 200 грам взрывчатки или даже полкило». І ту виникає кілька риторичних запитань. Може Шалєєв і справді хоче допомогти мешканцям зробити місто кращим? Може він пробує показати, що саме так «по-новому» має виглядати депутат міської ради? А може це всього лише бравада, адже нових виборів зовсім недовго чекати?

І справді дивно. До жовтня 2014 року ніхто і не знав, хто такий Андрій Шалєєв, чим він займається, а от уже після виборів на олімпі чернівецького політикуму з’явилася чергова зірочка «нового господарника». І до чого б це? Пригадується, колись так само яскраво палахкотіло молоде політичне дарування Володимира Бешлея, яке собі на біду пригрів на грудях Микола Федорук. Збіг чи невблаганна логіка політики по-чернівецьки?

То чому ж Каспрук вирішив призначити собі в радники Шалєєва? Намагається нейтралізувати «справедливого чернівчанина» Бешлея? Хоче виростити свого «рупора правди»? Чи може розчищає від нього 17 округ під більш близького собі кандидата?

Правду знають лише двоє – сам Шалєєв та звісно Олексій Павлович…
Вікторія Лайка

peredplata