Негідник з чернівецького автовокзалу

Минулого тижня Буковину прикро вразила поведінка власника автобусного маршруту «Чернівці-Київ». У п’ятницю, 20 лютого, о 21.00 автобус відправлявся до столиці України з Центрального автовокзалу Чернівців. Перед виїздом до салону увійшов старший лейтенант 30-ї протитанкової бригади. На Буковину він приїжджав з сумною метою — провести в останню дорогу свого побратима Владислава Трепка, який загинув під Дебальцевим. Тепер військовий повертався на війну.

Водій категорично відмовився везти воїна без квитка. Послався на те, що місць в автобусі нема. Викликали власника маршруту.

Той взагалі на підвищених тонах говорив про дороге пальне і курс долара. Люди завмерли від такого агресивного невігластва. У підрозділі старшого лейтенанта на війні загинуло ще шестеро побратимів. Цей офіцер захищає Україну і цього власника, який має право на маршрут «Київ-Чернівці».

Це право, яке захищає для власника офіцер, приносить тому прибутки. А воїн ризикує своїм життям. Люди в автобусі обурилися поведінкою власника маршруту. А пасажир Анатолій Федорів погодився звільнити місце для офіцера. Згодом він перевірив кількість проданих квитків і кількість місць. Квитків було продано на 9 менше. Але власник маршруту таки вимагав, аби офіцер вийшов з автобуса. Тоді принесли табуретку і посадили воїна. Але присмак гіркоти залишився. Замість того, аби воїну безкоштовно віддати найкраще місце в автобусі, нагодувати, одягнути, повезти куди йому треба, власник маршруту «Киїів-Чернівці» повів себе як ворог України.

Невже і Влад Трепко, і сотні інших героїв віддали своє життя за те, аби їхніх побратимів принижували так, як це було зроблено у Чернівцях у п’ятницю, 20 лютого о 21-й годині?…

peredplata