У Чернівцях вже є три офіційних мільйонери

З 1 січня 2015 року стартувала кампанія декларування доходів громадян. Станом на 26 лютого цього року вже 499 чернівчан задекларували свої доходи, отримані у 2014 році. Загальна сума задекларованих доходів складає 23,0 млн. грн. Про це повідомив Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

«Про свої минулорічні доходи, які перевищують 1 млн. грн., вже повідомили троє чернівчан. Загальна сума задекларованого ними доходу склала 6,9 млн. гривень. Двоє чернівецьких мільйонерів отримали дохід від заробітної плати, але найбільша задекларована сума – 4,5 млн. грн. це іноземний дохід. Чернівчанка свідомо задекларувала кошти, отримані з-за кордону», – повідомив начальник відділу адміністрування доходів з фізичних осіб Сергій Чернов.

«Найактивніше розпочали деклараційну кампанію – спадкоємці, – 77 жителів обласного центру вже задекларували 11,4 млн. грн. Громадяни, які здають в оренду (житловий найм) нерухоме майно також уже розпочали кампанію декларування. Про 1,0 млн. грн. доходів від квартирантів повідомили 18 чернівчан. Декларації про продаж нерухомого майна подали 9 мешканців обласного центру на суму 1,9 млн. грн. Зарплатні доходи задекларували 12 чернівчан на суму 3,5 млн. грн.», – розповів начальник відділу адміністрування доходів з фізичних осіб Сергій Чернов.

Нагадуємо, що громадяни зобов\’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію), якщо протягом 2014 року вони отримували:
– доходи від осіб, які не є податковими агентами;
– доходи від надання рухомого майна або нерухомості в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм), якщо орендар та орендодавець фізичні особи;
– сума заборгованості платника податків, за якою минув строк позовної давності (крім податкової), яка перевищує за 2014 рік 609 грн.;
– інвестиційний прибуток;
– будь-які іноземні доходи;
– нецільову благодійну допомогу, якщо її загальна сума протягом 2014 року перевищувала 1710 грн.;
– доходи у вигляді спадщини та подарунків, які підлягають обов’язковому декларуванню та при нотаріальному посвідченні яких податок не сплачувався;
– доходи, які нараховувалися (виплачувалися, надавалися) платнику податку двома або більше податковими агентами лише у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород у зв\’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2014 році – 146 160 грн. (1218х120)) тощо.

Варто також знати, що сума податкового забов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянином самостійно до 1 серпня 2015 року.
Подати ж декларацію можна на паперових носіях, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або в електронному вигляді через інформаційний портал Державної фіскальної служби України з дотриманням умови щодо реєстраціїї електронного підпису.

peredplata