Працівникам «Чернівціспецкомунтранс» закон не писаний?

Народна трибуна

Крик душі
«Працівники підприємства «Чернівціспецкомунтранс» вчинили жорстоке вбивство собак у нашому дворі. Кров’ю забризкали частину двору та все горище, де тваринки почасти переховувалися, — крик душі мешканки вулиці Сагайдачного Ірини Годунової. – Окремі мешканці нашого та сусідніх будинків підгодовували їх, і місцеві діти дуже любили. Лагідні, зовсім не агресивні собачки не створювали жодної небезпеки для оточуючих. Невже комунальні служби не могли винайти якогось іншого способу їх прибрати, ніж так жорстоко вбити? Адже, наскільки мені відомо, є закон, який передбачає кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Чи на такі нелюдські дії з боку комунальників він не поширюється?»

Писк влади
Директор Чернівецького міського комунального підприємства «Чернівціспецкомунтранс» Олександр Іванченко:

— Потрібно провести відповідне розслідування, аби все з’ясувати. Наразі бригада, котра виїжджала за адресою вул. Сагайдачного,1, відсторонена від виконання своїх обов’язків. Хоча виїжджала вона відповідно до складеного та затвердженого місячного графіка. Треба з’ясувати, перевищили працівники підприємства повноваження, чи ні. Якщо так, то вони будуть покарані.

Адже ми працюємо згідно із заявками, котрі надходять від районних рад, департаменту житлово-комунального господарства, органів Державної санітарної служби та на 90% – від комунальних житлово-експлуатаційних підприємств. До того ж, їхні представники виїжджають разом з нашими працівниками за заявкою і приймають рішення на місцях в залежності від ситуації: якщо потрібна стерилізація тварин – їх відловлюють спеціальними сітками та везуть на стерилізацію. Якщо виявиться, що тварина неадекватна та створює загрозу життю та здоров’ю людей – присипляють за допомогою спеціального обладнання.

Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

Від редакції. Ст. 299 «Жорстоке поводження з тваринами» Кримінального кодексу України гласить:
«Знущання з тварин, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів… карається штрафом до п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців».
Чи перевищили службові повноваження, жорстоко розправившись з тваринами, працівники «Чернівціспецкомунтрансу» 20 лютого цього року за адресою вул. Сагайдачного,1 в Чернівцях, дізнаємося після завершення службового розслідування інциденту та повідомимо про це читачів.

peredplata