У лісовому господарстві Буковини процвітає корупція

Про це та, зокрема, як лісівнику не стати корупціонером йшлося на сьогоднішньому засіданні Чернівецького прес-клубу , яке відбулося у рамках програми «Правозастосування й управління в лісовому секторі країн східного регіону дії європейського інструменту сусідства та партнерства-2» (ФЛЕГ- 2).

У лісовому господарстві Буковини процвітає корупція

Юрист, консультант програми та один з авторів Олег Сторчоус презентував посібник «Запобігання та протидія корупції в лісовому секторі України», який містить роз’яснення застосування положень антикорупційного законодавства в лісовому секторі, надає тлумачення обмежень та заборон, встановлених ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції» для працівників лісового господарства. Авторами проведений аналіз проблем застосування цього закону в діяльності лісогосподарських підприємств. У виданні також представлений практичний коментар норм кримінальної та адміністративної відповідальності за вчинення корупційних діянь, що враховує специфіку галузі.

У лісовому господарстві Буковини процвітає корупція

Також пан Сторчоус навів приклади застосування антикорупційного законодавства у нашій області. Зокрема, про притягнення до відповідальності в. о. директора Глибоцького Держспецлісгоспу АПК, котрий не повідомив за належністю про виникнення конфлікту інтересів при укладенні угоди про купівлю деревини між державним підприємством та приватним, яке очолював його родич, про відповідальність єгеря Сторожинецького лісництва за несвоєчасне подання декларації про доходи та майно тощо.

«Ми не займаємося розслідуванням, а хочемо стимулювати суспільство до налагодження об’єктивного діалогу між громадськістю і лісовою галуззю», – зазначив автор.
З журналістами та представниками громадських організацій області поспілкувався також начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Ковальський, директор Департаменту екології та туризму Чернівецької ОДА Ярослав Когутяк, завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції Чернівецької ОДА Віталій Савкін.

peredplata