Пенсіонерка з Чернівців вже третій рік чекає на заміну аварійної плити

Народна трибуна
Крик душі

«Ще в 2013 році у моїй квартирі перестала належно працювати газова плита, котра стала аварійною, а отримати нову я досі не можу, – крик душі 72-літньої чернівчанки, дитини війни Гізели Антонівни Абрамової з вулиці Горького, 2. – Служила мені тридцять років, а два роки тому стала несправною: при черговому ввімкненні духовки та почала горіти! Оскільки будинок, в якому я мешкаю, перебуває на балансі «Регіон-Центру», і за його утримання я сплачую цьому підприємству відповідні кошти, звернулася до тамтешніх працівників. Газівник сказав, що зовсім не працює правий бік плити – він забився… У серпні 2013-го спеціалісти склали акт, що плита аварійна, та написали висновок-заключення на отримання нової плити.

У «Регіон-Центрі» ж пояснили, що соціально незахищеним людям у випадках аварійності обладнання видається безкоштовно. Саме тому я написала заяву до територіального управління праці та соцзахисту населення Шевченківської у м. Чернівцях ради. Тоді отримала відповідь, що до Нового року видаватимуть нове обладнання ветеранам війни, а дітям війни – після Нового року. Минув і 2013-й, і 2014-й, та ніхто нічого мені не повідомляє. Ходити часто до районної ради я не можу, а коли туди звернулися діти, почули у відповідь, що зараз у країні, мовляв, тяжко, і треба чекати кращих часів. Але скільки я маю чекати ще цих «кращих» часів?. Я – літня людина, до того ж, користуюся аварійною газовою плиткою та наражаю на небезпеку не лише себе саму, а й сусідів, котрі мешкають поруч. Сподіваюся, моя улюблена газета допоможе з’ясувати всі обставини справи й моїм тривогам і хвилюванням, котрі, звісно, здоров’я не додають, настане врешті край».

Писк влади
В управлінні житлового господарства Шевченківської районної ради
пояснюють, що справді Гізела Абрамова з вул. Горького, 2, подала всі необхідні документи та, згідно з рішенням виконавчого комітету, зареєстрована в черзі на отримання газової плити та зможе врешті її отримати… вже до кінця нинішнього року. Черга цієї жінки – №5 від 20. 06. 2013 року. Зважаючи на те, що заявників на отримання саме газових плит багато, а коштів виділяється мало, працівники управління, однак, не можуть стовыдсотков гарантувати отримання необхідного обладнання будь-кому з них.

Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

Від редакції. Наші кореспонденти намагалися домовитися про коментар з цього приводу з в. о. керівника райжитлоуправління Юрієм Раєцьким (тел. 54 66 68), колишнім начальником цього управління, а нині заступником голови Шевченківської районної ради Олександром Бураком (тел. 3 60 37) та навіть з головою районної ради Андрієм Романчишиним (тел. 3 51 11). Жодного з цих чиновників, за словами працівниці приймальні голови районної ради, впродовж робочого дня 17-го березня на місці не було. Cитуація повторилася і 18=го березня… Тож залишаємо за собою надане нам нашою читачкою пані Абрамовою право відстежити процес отримання такої необхідної цій жінці газової плити. Сподіваємося, чекати їй залишилось уже недовго.

peredplata