Депутат Тіміш знервований

Народний депутат України Григорій Тіміш провів прес-конференцію. Краще б він цього не робив. Бо мало толку в таких самовихваляннях народного обранця.

Депутат Тіміш знервований

Тіміш спочатку розповідав про свою плодовиту роботу в парламенті. Він і запити робив, і законопроекти подавав, і, насамкінець, хоче очолити депутатську групу «Україна-Румунія». Але хтось там йому заважає. Хто саме, так і не сказав нардеп. Щось не дуже клеїлася розмова з журналістами. Чи не тому Тіміш мало дивився прямо в очі медійникам і глядачам. Його зіниці часто бігали вгору-вниз, ніби у старого злодія чи брехуна.
А коли таки допекли нардепа акули пера (чи, може, «Петра» — П.К.) він не стримався і почав відчутно нервувати. Після того, як я запитав Тіміша, чому влітку минулого року він вийшов з партії УДАР і на вибори вже йшов як безпартійний, а після виборів знову став ударівцем та головою обласної організації, нардеп, не стримуючи роздратування, вигукнув:
– Дякую, що ви відпрацьовуєте гроші!..

Напевне, нардеп усіх по собі міряє. Він думає, що інші такі як він. І тому так говорить.
Але найбільше роздратувало нардепа питання про його приналежність до Тігіпка і партії «Сильна Україна». Як з’ясувалося, він зовсім не ударівець, а тігіпківець був ще недавно. Більше того, очолював Глибоцьку «Сильну Україну». Був депутатом від цієї партії у райраді.
Я запитував, коли Тіміш помилився у виборі партії: тоді, коли очолював «Сильну Україну», чи тепер, коли очолює УДАР?

І він, навіть не зморгнувши оком, почав вихваляти партію «Сильна Україна». Ніби вона не була разом з регіоналами. І не принесла Україні стільки лиха та смертей тепер.

– Це була демократична партія («Сильна Україна» – П.К.). І я привів з собою ще п’ятьох депутатів до райради. Це було щось… – хвалився Тіміш.
А далі — більше. З’ясовується, помічником нардепа Тіміша нині є активний депутат обласної ради від партії регіонів Василь Бічер. І Тіміш цим тішиться.
— Він допомагав мені під час виборчої кампанії, — зізнався Григорій Тіміш. – Нічого страшного. А те, що він був у якомусь русі – це нічого. Це не був самий затятий регіонал партії регіонів. Він ще й був у партії Ющенка…

І це говорить людина, якій довірили мандат тисячі виборців. Він виставляє чеснотою те, що завжди вважалося гріхом і підлістю – це зраду. Для нього і його помічника переходити з партії у партію — як випити склянку води, а потім обманювати простих виборців.
Такі депутати нам не потрібні.

Петро КОБЕВКО

peredplata