Губернатор Буковини: Потрібно боротися не з наслідками корупційних діянь, а з їх причинами

9 квітня, під час прес-конференції голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, зокрема, прокоментував питання подолання корупційних схем у лісовій галузі. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

За словами посадовця, з метою підвищення рівня прозорості роботи лісової галузі краю та мінімізації корупційних ризиків на офіційному сайті Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства буде створено спеціальний розділ, у якому щомісяця оприлюднюватимуться плани лісозаготівлі та звіти про їх виконання. Інформація про розклад аукціонних торгів з продажу необробленої деревини, обсяги виставленої для реалізації деревини та результати відкритих торгів, дані щодо експортних операцій, обсяги лісосічного фонду висвітлюється на офіційному веб-порталі управління систематично.

«Виявлення та протидія явищам корупції у лісовій галузі області – одне з пріоритетних завдань крайової влади, – відзначив Олександр Фищук. – Позаяк запрошую представників громадськості до діалогу та співпраці, адже, гадаю, ці негативні явища можна подолати лише консолідованими зусиллями влади та громади».

Відтак керівник виконавчої влади краю поінформував представників регіональних ЗМІ про те, що у І кварталі цього року державними підприємствами обласного управління лісового та мисливського господарства заготовлено 148 тис. м3 ліквідної деревини, в тому числі головного користування – 120 тис. м3, перероблено цехами переробки 15 тис. м3, експортовано лісоматеріалів круглих необроблених підприємствами управління 53 тис. м3, що на 25 тис. м³ менше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Я неодноразово висловлювався на підтримку ідеї заборони експорту необробленої лісосировини на користь здійснення її поглибленої переробки місцевими деревообробними підприємствами. За умови залучення необхідних інвестицій у розвиток деревообробної галузі такий крок позитивно вплине на розвиток економіки та збереження екосистеми краю. Також хочу поінформувати про те, що законопроект, відповідно до якого на експорт необробленої деревини буде накладено мораторій, уже пройшов перше читання У Верховній Раді України», – додав голова обласної державної адміністрації.

peredplata