Диверсанти у рясах на території Буковини

Ми уже неодноразово писали про диверсії попів московського патріархату на території Буковини. Минулого року вони агресивно виступали проти України, українського уряду, президента. Завдяки їхній антиукраїнській діяльності перекривалися дороги на Буковині, зривалися мобілізаційні процеси.

На Донбасі діють військові підрозділи православної церкви. Попи з автоматами у рясах особливо звіріють. Вони вбивають українських людей, освячують фашистів на боротьбу проти нашої держави.

Диверсанти у рясах на території Буковини

На Буковині антиукраїнське зло походить особливо з Банченського монастиря. Єпископ Лонгин виступає з проповідями проти мобілізації, називає українську владу і уряд сатанинськими.

Його проповіді розповсюджуються по церквах московського патріархату. Їх друкує чомусь румуномовна чернівецька газета, яку очолює депутат міської ради Михайло Гросу.

А днями хтось випустив листівку з промосковською назвою «Епископ Лонгин о мобилизации: «Не отдавайте детей на смерть!»

Диверсанти у рясах на території Буковини

Цю листівку розповсюджували у храмах Буковини на Великдень. Напевне, московська церква готує Україні черговий ніж у спину. Тим паче, що 17 квітня до Банченського монастиря має приїхати один із лідерів «Опозиційного блоку», україноненависник Юрій Бойко. Він активно фінансував московську церкву раніше. А тепер антиукраїнською позицією ця церква прислужується недобиткам партії регіонів та комуністам.

Я не вірю, що українська влада, спецслужби, правоохоронні органи не відають, що твориться у Банченському монастирі. Тому дивно якось, що досі нема реакції на антиукраїнські, сепаратистські вибрики московських попів на території Буковини. Досі жодний сепаратист у рясі не притягнутий до відповідальності за диверсії проти України. Депутат Гросу також не поніс покарання за агітацію в газеті проти мобілізації. А вінцем цього всього стає те, що антиукраїнський єпископ Лонгин (Жар) носить високе почесне звання Героя України.

Може, досить робити вигляд, що нічого не сталося? З таких попівських проповідей у Святогірській лаврі на Донеччині починалися сепаратистські рухи і військові дії. Згадайте, що штаб і склади зброї для сепаратистів розміщувалися спочатку у Слов’янську за десять кілометрів від Святогірської лаври.
Якщо ми не зупинимо московських попів тут негайно, то, не дай, Боже, матимемо війну й на Буковині.
Будьте пильні і немилосердні до ворогів України!
Вони нас не пощадять, коли візьмуть ножі у руки.

Петро КОБЕВКО

peredplata