Чернівчани хочуть позбавити Ані Лорак іменної \”зірки\”

Чернівчани хочуть позбавити Ані Лорак іменної "зірки"Колективне звернення щодо завершення процедури вилучення іменної «зірки» Ані Лорак з Алеї зірок у Чернівцях розглянуто на черговому засіданні комісії з визначення претендентів для вшанування на цій Алеї. Звернення підписали майже 300 чернівчан. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Самовільний демонтаж «зірки» Ані Лорак комісія розцінила як акт вандалізму, що заслуговує на засудження. Звернуто увагу, що правоохоронці мають докласти усі зусилля для виявлення зловмисників та притягнення їх до передбаченої законом відповідальності.

Водночас комісія підтримала звернення громадськості та направила подання до виконавчого комітету міської ради з пропозицією прийняти рішення про вилучення пам’ятного знаку «зірка» Ані Лорак з Алеї зірок у Чернівцях. З одинадцяти присутніх членів комісії за дане рішення проголосували вісім осіб.

Таке ж клопотання з пропозицією вилучити «зірку» Ані Лорак прийняла Громадська рада, яка діє при виконавчому комітеті міської ради.

Відповідно до Положення про Алею зірок у Чернівцях ім’я видатної особистості може бути вилучено, якщо ця особа порушила Конституцію, закони України, позбавлена державних нагород та почесних звань, допустила некоректні висловлювання, які посягають на честь, гідність або репутацію територіальної громади та народу України, вчинила дії, які дискредитують її перед територіальною громадою.

Остаточне рішення щодо вилучення пам’ятного знаку «зірка» Ані Лорак з Алеї зірок прийматиме виконавчий комітет міської ради.

peredplata