Максим Бурбак рятує Бессарабію від Козака

Максим Бурбак рятує Бессарабію від КозакаПрес-конференцію дав народний депутат України Максим Бурбак. Він розповів про те, що робив у Верховній раді, як їздив на війну.

– Зараз споруджують лінії оборони, – сказав Максим Бурбак. – Наша область – на третій лінії. Я бачив роботу. Виконана вона бездоганно. Люди з великою відповідальністю ставляться до цієї справи.

Не встиг нардеп закінчити розповідь, як відразу отримав запитання:
– Ви вже маєте статус учасника бойових дій?

– Не маю. І документів навіть не подавав. І не буду, – сказав Бурбак. – Вважаю, що не маю морального права подавати документи на статус учасника АТО чи бойових дій. Хоча не раз і не два був у зоні АТО. Є хлопці, котрі заплатили кров’ю та навіть життям. Вони мають право на це. Це моя особиста позиція. Впевнений, що її поділяють колеги з «Народного фронту». За інші фракції сказати не можу.

А далі були вже провокаційні запитання до Бурбака. Хтось колись комусь шепнув, що нардеп восени буде балотуватися на посаду мера Чернівців. Як запитали у нього, так він і відповів:

– Мені цікаво, звідки така інформація, – дивувався нардеп. – Це тільки передусім представники партії регіонів і їхні тушки намагалися різними шляхами протягнути Михайлішина чи Продана у крісло мера. Каспрук законно обраний мер і працює на громаду. Виконує свої обов’язки. А я не буду балотуватися на міського голову. Це дуже відповідальна посада. А раду треба переобрати якнайшвидше. Бо вона є гальмом у розвитку Чернівців. Депутати працюють тільки собі на вигоду. Їх не турбує доля міста, вони тільки піклуються про майбутнє місце у списку якоїсь партії, аби потрапити до ради знову. І продовжувати дерибанити землю, бюджет, народне добро. Але громадяни повинні пам’ятати 2 грудня 2013 року, коли 23 міських депутати написали донос у прокуратуру з вимогою посадити у тюрму на 8 років студентів нашого міста. Портрети цих депутатів під час виборчої кампанії повинні бути розвішані на всіх стовпах Чернівців.

Не оминув гучним «добрим» словом нардеп і Василя Козака з Сокирян…
– Козак спекулює тим, що може зібрати райраду і висловити недовіру будь-якому голові РДА, – сказав Максим Бурбак.
Досі не призначений голова РДА.

– Василь Козак шантажує президента і державу? – питали журналісти.
– Василь Козак намагається зберегти контроль за Сокирянщиною. Він навіть пропонує увесь район реорганізувати в єдину територіальну громаду…
– Так і до сепаратизму один крок. Куди дивиться СБУ? Чекають ситуації, яка сталася на Донбасі? – обурилися журналісти.
– Козак може перетворитися у князька з безконтрольною владою. Цього допустити не можна. Район повинен розвиватися.

Для перебивки. Наступного після прес-конференції дня відбувся суд у Сокирянському районі, який визнав протиправним рішення Сокирянської райради про обрання Козака головою 3 листопада минулого року.

Нагадаємо, аби зберегти контроль над районом після програшу на виборах до верховної ради і неминучої люстрації, Василь Козак зорганізував свої вибори голови райради. Тепер суд визнав Козака не головою. Якщо він втратить владу, то ним серйозно займуться правоохоронні органи, і від тюрми Козака уже ніщо не врятує.

Після прес-конференції Максим Бурбак поїхав до Румунії. Там зустрічався з міністром транспорту, депутатами та пораненими бійцями, котрі проходять лікування і реабілітацію у цій країні.

Петро Кобевко

peredplata