Куди поділася базальтова бруківка з Головної вулиці Чернівців?

Народна трибуна

Крик душі
– Останнім часом постійно кудись дівається базальтова бруківка, якою вимощена вулиця Головна у Чернівцях, через що і легковим автомобілям, і громадському пасажирському транспорту проїхати не так просто, а влада на це зовсім не реагує, – крик душі чернівчан Оксани Безушко, Стефанії Урсуляк,Василя Лупула, Дмитра Бевцика, Костянтина Стаднійчука та Галини Петрової. Раніше за мощенням міських доріг ретельно слідкували відповідні служби, тож люди розповідають, що коли один камінець бруківки десь випадав, то його зразу ж ставили на місце. А коли він ставав непридатним до експлуатації – замінювали новим. Зараз же бруківка на Головній (особливо це стосується ділянки від перехрестя Головна – Кафедральна , мимо будівлі міської ради та далі до залізничного вокзалу) «вищерблена» настільки, що сама дорога вже на себе не схожа. Складається враження, що міські чиновники спеціально на це не зважають, та чекають, доки базальт повищерблюється так, що його вже не буде чим якісним «залатати» … І тоді, мабуть, наші центральні вулиці чекатиме, замість якісного каменю, хіба що дешева та ніяка тротуарна плитка. Як врятувати старовинне, високої якості мощення вулиці Головної у нашому прекрасному місті та інших міських вулиць, аби його згодом не демонтували або, не приведи, Боже, знічев’я закатали звичайним асфальтом? Хто має нести відповідальність за якісний стан бруківки на міських вулицях?

Писк влади

За словами начальника Чернівецького міського шляхово-експлуатаційного підприємства Михайла Степановича Ігнатьєва, нарікання чернівчан не зовсім справедливі. Адже роботи по відновленню «щербин» бруківки у місті ведуться постійно, однак не так швидко, як хотілося б. До прикладу, станом на 2-ге червня працівники почали латати вулицю Головну в районі Кохановського та поступово йтимуть до вулиці Гакмана, далі відновлюватимуть інші ділянки. Необхідний матеріал (плитку) привезли лише 29-го травня, її місто замовляє у Рівному. До прикладу, наразі керівництво виготовлювача пообіцяло впродовж трьох місяців доставити 22 тонни такого матеріалу.

Як стверджує керівник міськШЕП, дорожники ремонтували вулиці, вимощені бруківкою, і минулого року: Кафедральну, район Садової, вулицю Руську – від моста до вулиці Сагайдачного. Розпорядження стосовно ремонту тих чи інших вулиць підприємству видає департамент житлово-комунального господарства міської ради.


Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata