ПАТу «Чернівцігаз» вдалося викрутитися зі сплатою податкового боргу

Замість віддати державі 24 млн. грн. нарахованого свого часу податківцями боргу, у зв’язку з дією податкового компромісу товариство заплатило 1 млн. 300 тисяч гривень (5%). Кримінальне провадження стосовно «Чернівцігазу» таким чином було закрито. Про це сьогодні заявив на зустрічі з журналістами, присвяченій підсумкам діяльності слідчих та оперативних підрозділів ГУ ДФС у Чернівецькій області за 5 місяців 2015 року, перший заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області підполковник податкової міліції Сергій Олексійович Гакман. Він також повідомив, що податковим компромісом на Буковині скористалися всього 5 суб’єктів господарювання, по яких тривало розслідування за ухилення від сплати податків. Наразі компроміс вже не діє.

ПАТу  «Чернівцігаз» вдалося викрутитися зі сплатою податкового боргу

За словами Сергія Гакмана, слідчі та оперативні органи працювали на детінізацію економіки.

За 5 місяців цього року В Єдиному реєстрі досудових розслідувань за оперативними матеріалами обліковано 32 кримінальних правопорушення, в тому числі за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів – 10 проваджень.

До суду скеровано провадження за вчинення 13 кримінальних правопорушень, з них з обвинувальним актом – 10 кримінальних правопорушень. З клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з відшкодуванням завданих державі збитків – 3 кримінальні правопорушення.

За участю працівників податкової міліції виявлено 6 фактів необґрунтованої заявки на відшкодування ПДВ з бюджету, попереджено незаконне відшкодування ПДВ на 7,8 млн. грн. За фактом протидії незаконному відшкодуванню ПДВ обліковано 1 кримінальне провадження за ч.1 ст. 191 КК України, за фактами ухилення від сплати ПДВ обліковано 8 кримінальних проваджень. Сума незаконного формування податкового кредиту з ПДВ складає 21,3 млн. грн.

peredplata