На Буковині планують реформувати систему соціальних послуг

На Буковині планують реформувати систему соціальних послугСьогодні в обласній державній адміністрації відбулась презентація програми реформування системи соціальних послуг в Чернівецькій області, яку провів експерт, залучений Міністерством соціальної політики України, Тарас Брижуватий.

Участь у заході взяли перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Куліш, перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Верига, представники територіальних управлінь соціального захисту населення області, громадськість краю. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної адміністрації.

Як зауважив експерт, нині реформа системи надання соціальних послуг набуває особливого значення у зв’язку із новими викликами, що постали перед державою, зокрема, появою нових груп клієнтів – таких, як тимчасово переміщені особи, учасники АТО.

Основними завданнями програми, за словами Тараса Брижуватого, є вдосконалення системи соціальних послуг, забезпечення їх доступності, підвищення якості та ефективності їх надання, залучення недержавних надавачів соціальних послуг до обслуговування населення.

«Для впровадження цієї реформи потрібно залучити в кожен регіон, зокрема і в Чернівецьку область, серйозні інвестиції для розвитку та професіоналізації соцпослуг усіх видів та підвищити спроможність Департаментів і управлінь соціального захисту оцінювати потреби в послугах і планувати їх», – зазначив фахівець.

В рамках презентації наголошено на важливості розробки механізму взаємодії органів виконавчої влади та суб’єктів надання соціальних послуг на обласному рівні.

peredplata