Верховна рада розжене Чернівецьку облраду

Причиною розгону буковинських депутатів стане адміністративна реформа. У нас вона не рухнулася. Навпаки, депутати реформу поклали під сукно. На сесії облради вони не проголосували за затвердження плану поділу області на громади. Їх мало бути 26. Зараз є 252.

План готували спеціалісти з ОДА та облради. А відповідальність за нього переклали на громадський сектор. Зокрема, на одного громадського діяча — Ігора Бабюка. Він спробував на сесії донести до депутатів суть реформи. Та його не слухали. Бо рішення про бойкот уже було прийняте. І не у стінах ОДА. А десь на підпільних квартирах і явках. Якщо хтось думає, що партія регіонів з комуністами канула в лету і більше не живе, він помиляється. Папієв, Галиць, Унгурян, Гайничеру, Маніліч, Куцак і їм подібні як діяли, так і діють. Тільки тепер у підпіллі. Вони нам шкодять. Вони – контрреволюціонери. І тут треба слухати їхнього Леніна: контрреволюційній гідрі мус рубати голову, та ще й присмалювати. Аби не відростала.

Верховна рада розжене Чернівецьку облраду

фото \”Букінфо\”

Від революції ні Галиць, ні Папієв не ходять до обласної ради. Хоча досі є депутатами. Причому Галиць — голова фракції партії регіонів у Чернівецькій обласній раді. Вони працюють через своїх довірених осіб: Олега Унгуряна, Валентина Маніліча, Сергія Тирона, Михайла Гайничеру, Сільву Віщук та інших. Самих регіоналів у раді 49, та ще й тушок, яких Гасюк з Сільвою привели, не менше двох десятків. Чи хтось із них після Революції Гідності виїхав з України? Ні. Хіба що Папієв до Фірташа. Вони швидко перелицювалися. І сидять на своїх посадах та депутатських мандатах. І шкодять Україні, Буковині, Чернівцям.

Рішення, які потрібно було приймати обласній раді та які мали приносити користь людям і державі, були заблоковані. Їх заговорювали словами, відво-лікаючи увагу буковинців.
Свою чорну справу регіонали творять і досі.

Зараз вони шкодять проведенню адміністративної реформи. Їхній голова Михайло Гайничеру розповідає журналістам байки про нібито непідготовленість реформи, про її непублічність. Але тут постає питання: хто заважав спеціалістам її готувати? Хто заважав прес-службам ОДА і облради її вис-вітлювати? Хто забороняв скликати збори громад, сільських голів і вести роз’яснювальну роботу?..

Аби відвернути від себе удар після правильного голосування депутатів, Михайло Гайничеру киває на ОДА. Мовляв, там відповідають за реформу. ОДА, звичайно, звинуватить обласних депутатів у тому, що вони не голосували. А разом вони знайдуть «цапа-відбувайла» в образі Ігора Бабюка.
А ще Гайничеру каже, що ми не одні такі. Нас дюжина. Тобто 12 обласних рад не проголосувало за адмінреформу. Тільки на сесіях 7 обласних рад реформу прийняли. І то не є страшно: згодом проголосують. Напевне, тоді, коли підпільний обком ПР дасть добро на голосування. Таке, яке йому потрібне.

У зв’язку з тим, що контра на Буковині підняла голову і вже стала на межу, за якою можуть відбутися незворотні процеси, буковинцям варто бути максимально пильними. Не забуваймо, що сепаратизм, фашизм і тероризм на Сході благословляли регіонально-кому-ністичні ради.
Придивімося уважно до тих, хто сидить і керує у радах на Буковині. Усі вони пов’язані міцними путами з партією регіонів, з Януковичем і Папієвим.
Тому Чернівецька обласна рада, а за нею й всі міські та районні ради повинні були розпущені.

Інакше на Буковину приповзе контрреволюція.
Петро КОБЕВКО

P.S. Коли верстався номер, стала відома позиція народного депутата України Максима Бурбака щодо ситуації у Чер-нівцях: «Облрада – це політичний імпотент. Вона бездіяльна. Якщо до 6 липня не буде прийнято план адмінреформи в області, то цю раду треба ро-зігнати. Я вже підготував проект рішення до Верховної ради України».

peredplata