Лаври Саакашвілі на голові Сеничака

Керівник фіскальної служби Чернівецької області (податкова раніше – П.К.) Михайло Сеничак звернув увагу на неналежне виконання рішень уряду щодо поповнення бюджету.

Зокрема, через те, що у районах не всі голови сільрад, депутати та районна влада переймаються тим, аби підприємці вчасно і у повному обсязі платили податки, є проблеми у громадах. Зараз треба встановлювати касові апарати і взяти ліцензії у всіх торгових точках, де продають спиртне, пиво і тютюнові вироби. З кожного продажу цього товару 5 відсотків залишається у сільському бюджеті на потреби громади. Коли нема ліцензії – це означає, що село недоотримує велику кількість грошей. А куди вони діваються? Не виключно, що підприємці діляться з головою, а громаді залишається дірка від бублика. За таких умов головам не вигідно, аби ліцензувалися товари. Про громаду тоді ніхто не думає.
Михайло Сеничак на прикладі села Малий Кучурів сам особисто перевірив, як виконується рішення про ліцензування алкоголю і цигарок. Він зайшов у чотири магазини, де продавали спиртне і тютюн.

Лаври Саакашвілі на голові Сеничака

Більше того, навіть сиділи кілька сільських пияків біля прилавка і цідили з горла пиво. Але хтось уже встиг «стуканути» продавцям, що начальник ФСУ може перевірити заклад. Тож продавці йому не продали спиртне. Хоча воно було на прилавках. А в одному магазині були хитріші за інших: пиво продали та заздалегідь його відкрили. Раніше відкрите пиво не вимагало ліцензування. Але продавець не встигла за законом…

Лаври Саакашвілі на голові Сеничака

Лаври Саакашвілі на голові Сеничака

Тому Михайло Сеничак купив пляшку пива і зайшов з нею на нараду у Заставні. Там саме по питаннях бюджету зібралися всі голови сільрад та керівники фіскальних служб.

На цій нараді пляшку пива з села Малий Кучурів Сеничак подарував голові сільради. Разом з цим він звернув увагу на те, що у всіх селах, де будуть продавати спиртне і тютюн без ліцензій, зарплати головам сільрад видавати саме цими не ліцензованими товарами. Аби знали, як обманювати державу і власну громаду.

peredplata