Керівника прикордонного загону на Буковині звільнено. Заступника заарештовано

На нараді силовиків, прикордонників і митників, яку проводив губернатор Олександр Фищук, редактор «Часу» Петро Кобевко порушив тему зневажливого ставлення цих структур до патріотів України, котрі захищають Батьківщину на Донбасі. Зокрема, було наведено приклад, як місяць тому прикордонники захопили групу воїнів УНА-УНСО, котрі проходили вишкіл у лісах біля Красноїльська. Начальник Чернівецького прикордонного загону та його заступник зневажливо висловилися на адресу унсовців.

Тоді Петро Кобевко висловив припущення того, що займаючись бойовою підготовкою, воїни УНСО випадково чи ні вийшли на стежки контрабанди цигарок, яку, на нашу думку, дахують силовики і прикордонник. Тоді керівники силовиків почали агресувати проти журналістів. А коли на таких серйозних нарадах люди ведуть себе так, як це було у Порубному минулого понеділка – вважайте, що вже без сумніву і доведення 50 відсотків їхньої вини. Далі прикордонники хотіли перекласти свою вину на якихось мешканців Красноїльська.

– То нам жителі Красноїльська дали інформацію, що у лісі є якась група озброєних чоловіків, – говорив командир прикордонників.
– А може то не були просі жителі, а контрабандисти, яким УНА-УНСО перекрило контрабандні стежки, – чи то запитав, чи то ствердно констатував Петро Кобевко.
На це не міг уже нічого відповісти керівник загону. Натомість заступник начальника обласної міліції почав говорити про те, що унсовці мали з собою бойову зброю.
– То були муляжі, – говорив журналіст.
– Серед них був один бойовий автомат. Ми його вилучили, – стояли на своєму міліціонери.
Зараз тривають ще розбірки, що то було і чому до патріотів, які вчилися захищати Україну, які проливають свою кров на Донбасі, силовики поставилися як до зловмисників. Конкретної відповіді на Буковині ми ще не отримали.

Але Мукачеве уже почало відповідати на виклики часу. Заговорила зброя. Зовнішнім фактором цього стала контрабанда. А те, що всередині цього небезпечного для України явища, набагато страшніше і жахливіше – сепаратизм та російські інтереси.
На щастя, Буковину поки що обминає це велике нещастя. Але хтозна, що буде завтра!..

А вчора звільнили з посади командира Чернівецького прикордонного загону. Позавчора взяли під арешт його заступника за хабар, який він вимагав у свого підлеглого. Це тих два керівники, корі на словах доводили журналістам, які вони безсерібряні та пухнасті.
Далі буде…

peredplata